OD DANAS
Tijekom tri naredna petka, 12., 19., i 26. svibnja, u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću (Pastoralni centar), održavat će se radionica Forprove teatra, na kojoj će polaznici učiti razne tehnike opuštanja, igre za glumce i osmišljavanje priča.

Ova radionica, koja će se provoditi u vremenu od  18 do 19.30 sati, namijenjena je svim dobnim skupinama, od srednjoškolaca do starijih, a nakon primljenih znanja polaznici će 26. svibnja pokazati savladano i izvesti ono što su sami osmislili.

Forprove teatar proučava probleme potlačenih, suočava potlačene da pročiste svoje emocije, ta da donesu odluku da nešto poduzmu u vezi toga. Potiče potlačene da izađu iz stanja bespomoćnosti. Također potiče promatrače zlostavljanja i tlačenja da razviju empatiju prema potlačenom i učine nešto. U Forprove teatru sudionici su i glumci i publika. Glumci prezentiraju situaciju, a publici je ponuđeno da promijene ponašanje određenog lika u trenutku kad oni to žele. Ovakav teatar omogućava viziju raznih odluka i rješenja. U Forprove teatru, zapravo nema pasivnih promatrača, jer je svatko pozvan izreći svoje mišljenje i svatko može unijeti promjenu u prikazanu situaciju. Teatar otvara oči potlačenom, sagledava svoj problem iz različitih perspektiva.

Pohađanje radionice je besplatno, a posljednjeg dana  vrata su otvorena za sve koji se nisu prijavili, a željeli bi nazočiti interaktivnoj predstavi i biti dio publike.
Svi zainteresirani prijaviti se mogu na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a kontakt telefon za dodatne informacije je 098/1361720.


KOMENTARI: