DJEČJE STVARALAŠTVO
Punih sedam dana trajala je ovogodišnja smotra dječjeg stvaralaštva Kaštel Mali, okupivši i ovog puta  brojnu djecu, koja su, kroz predstave, ples, glazbu, književnost i druge izričaje pokazali što sve znaju i što sve mogu.

- Sedam godina kontinuiranog rada na dječjem stvaralaštvu dovelo je do toga da je Kaštel Mali postao normalan i sastavni dio rada i života djece u Kaštelima. Brojne udruge, škole i vrtići koji su se uključili i u ovogodišnju smotru računaju s Kaštel Malim kao s nezaobilaznim zbivanjem na kojem mogu prezentirati svoje kreativne uratke. Zanimljivo je koliko ga djeca ozbiljno doživljavaju da oni koji su odrasli s Kaštel Malim uredno ga nabrajaju kao osmi Kaštel i sasvim ozbiljno zamišljaju njegovo postojanje. I to je veliko zadovoljstvo i razlog za ponos – tim je riječima predsjednica udruge KOMa, Marijana Vulas, izrazila svoje zadovoljstvo na kraju još jedne uspješne smotre dječjeg stvaralaštva.

Sedmi po redu Kaštel Mali opet je bio prepun djece, a za programe namijenjene djeci pobrinulo se i ove godine Kazalište Merlin i Zagreba gostujući sa svojom predstavom „Romeo i Julija“, zatim KUD K.arol Woytila s predstavom „Mjesečeve priče“ te Sinjsko pučko kazalište koje je predstavom „Ivica i Marica“ u ponedjeljak i službeno  zatvorilo ovogodišnja zbivanja na Kaštel Malom.

Sama smotra dječjeg stvaralaštva kao i smotra dječjih folklornih skupina okupila je veliki broj malih izvođača, ali i publike. Osim s kaštelanskog područja, nastupila su djeca iz Sinja, Vrlike, Makarske, Solina, Hvara... U okviru programa smotre predstavljena je i nova slikovnica Maje Alfirević „Priča o Legendi o Miljenku i Dobrili“.

- Još uvijek smo najveće zbivanje za djecu u Kaštelima. Jasno da nam je to na ponos, no ipak mi je žao što nema više i češće dječjih programa jer djeca u Kaštelima to zaslužuju. Djeca svugdje to zaslužuju. Mi ćemo se truditi da Kaštel Mali dogodine bude još bogatiji i nadati se da će Kaštela jednom, po svojim strukturama, ustanovama, igralištima i programima namijenjenim djeci postati pravi grad prijatelj djece  – zaključila je Marijana Vulas.

Foto: Ante Majić, Ivana Topić


KOMENTARI: