hren
 

USPJEŠAN NASTUP KAŠTELANSKIH ANSAMBALA NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU U KARLOVCU
Na 2. Međunarodnom natjecanju zborova Aurora cantat,  koje se održalo ove subote u Karlovcu, u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora iz Karlovca vokalni ansambli iz  Kaštela bili su iznimno uspješni.

Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića osvojila je zlatnu nagradu u kategoriji duhovne glazbe, te zlatnu nagradu u kategoriji folklorne glazbe, a njihova umjetnička voditeljica Antonela Pilić Burić priznanje za poseban umjetnički dojam.

HPD „Bijaćka vila“ osvojilo je srebrnu nagradu u kategoriji klasične glazbe za ženski zbor i srebrnu nagradu u kategoriji klasične glazbe za mješoviti zbor. S obzirom da je ovo prvo natjecanje međunarodnog karaktera na kojem su sudjelovali, članovi Bijaćke vile i njihov dirigent Andro Čalo izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima. „ Za nas je ovo srebro zlatnoga sjaja i samo nam je dalo poticaj da radimo još više i bolje“, euforično su komentirali iz društva.

Na natjecanje se ove godine prijavilo 39 vokalnih ansambala iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Srbije sa ukupno 48 natjecateljskih točaka, što nije bio nimalo lak zadatak za stručni ocjenjivački odbor kojeg su činili Anjana Abraham (Indija), Bojan Pogrmilović (Hrvatska) i Branko Starc (Hrvatska).
Zborovi su se natjecali u kategorijama klasične, duhovne, folklorne i popularne glazbe, a ocjenjivala se  interpretacija, pjevačko umijeće, težina programa i opći umjetnički dojam odabranih skladbi.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij