MONODRAMA MAJE TOMAS
Ove subote, 27. svibnja sa početkom u 20 sati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću održat će se poetska monodrama “Kad’ će meni bit’ miloMaje Tomas i redatelja Zdravka Odorčića. Životna je to priča jedne žene pjesnikinje koja nas pjesmom vodi vremenom od svoje mladosti,ljubavi, braka i obitelji, životnih problema pa sve do dobi kada sve to razumije i stihom duše ispisuje u svoje knjige.

Dramatizacijom njenih izdanih dviju knjiga načinjena je kazališna priča u kojoj autorica kroz monodramu igra samu sebe. Poetska monodrama ima za cilj širiti pjesnički izričaj koji je zapostavljen u posljednje vrijeme. Isto tako, ova poetska drama pisana je lokalnim jezikom što će kao baština ostati zabilježeno, a razumjet će i ona publika koja ne govori čakavicom ili ikavicom.

Izbor pjesama načinila je dramaturginja iz Zagreba Lana Bitinec, a dramatizaciju Zdravko Odorčić i Maja Tomas. Poetsku monodramu igra sama autorica stihova Maja Tomas, a redatelj je Zdravko Odorčić.

Predstava je preporučena i za učenike srednjih škola od strane Ministarstva obrazovanja. Cijena ulaznice za učenike, studente, nezaposlene, umirovljenike i invalide iznosi 30 kuna, a za ostale 35 kuna. Rezervacija možete obaviti putem mobitela na 097/772-0128.


KOMENTARI: