6. SUSRET ZBOROVA – PIROVAC- 2017
Unatoč gustom rasporedu HPD „Bijaćka vila“ pronašlo je ovih dana vremena te je ove subote gostovalo na susretu zborova u Pirovcu, kojem se već nekoliko godina iznova vraća. Na večerima zborskih obrada zabavne glazbe koje se održavaju već šestu godinu za redom, osim Bijaćke vile nastupili su i zborovi iz Karlovca, Makarske, Trogira, Drniša, Vodica, Šibenika, Zatona i naravno domaćini, pjevački zbor „Sveti Juraj“ iz Pirovca.

Zborovi su se predstavili obradama zabavne glazbe, što domaće što strane. Svoje mjesto među odabranim skladbama pronašle su obrade Rammsteina, Tonča Huljića, Ray Charlesa, Arsena Dedića, Abbe, J.Cockera, H.Mancinia, te mnoge druge poznate skladbe iz filmova i mjuzikala.

HPD „Bijaćka vila“ pod ravnanjem maestra Čale odaziva se već nekoliko godina na ovu smotru, zbog vesele i opuštene atmosfere, zanimljivom odabiru skladbi i druženju sa zborovima iz različitih dijelova lijepe naše.

Domaća publika može poslušati vile i vilenjake na završnom koncertu ove zborske godine, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću u ponedjeljak, 03. srpnja u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.


KOMENTARI: