DUHOVITO, ZABAVNO I POUČNO!
Na poziv voditeljice KUD- a Karol Wojtyla Ljiljane Garbati, ovoga utorka najmlađe kaštelane posjetila je spisateljica Vjekoslava Huljić, koja je djeci predstavila svoje knjige u prostorijama kule Cambi.

Djeca su bila radoznala te su gošći postavila puno zanimljivih pitanja. Saznali su i što ju je potaklo na pisanje, kakvi su likovi iz njenih bajki, o čemu maštaju i imaju li povezanosti sa likovima iz njenog stvarnog života.
Ova diplomirana pravnica i književnica autorica je zbirki pjesama, bajki i priča „Čampro“ i „Lonac za čarolije“, te mnogih romana za mlade koji ne samo da zabavljaju djecu već im kroz priče kao što su „Moja sestra je mrak“, „Moja baka ima dečka“ i najnovijeg „Moji misle da lažem“, pomažu nositi se s teškim životnim situacijama.

Slušajući dijelove iz tih priča djeca su mogla uvidjeti i da roditelji griješe i doći do saznanja kako pomoći prijatelju ili samom sebi u određenim životnim situacijama.
Na kraju druženja Vjekoslava je izrazila zadovoljstvo što su djeca bila interaktivna i što su s pozornošću upijala svaku njenu riječ, nakon čega su se i mali organizatori zahvalili prigodnim poklonom svojoj gošći i zaključili da su njene knjige vrijedne svake minute čitanja.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: