KLAPSKA VEČER ZA GLAZBENE SLADOKUSCE
Izuzetna klapska večer sinoć je ispunila prostor dvorca Vitturi gdje je koncert održala klapa Kampaneli sa svojim gostima, klapom Kurjože iz Podstrane. Ova donjokaštelanska klapa djeluje od 2005. godine a vodi je Mira Đukić – Milašević.

Klapa njeguje izvornu dalmatinsku pjesmu, a prednost daje onima iz svog kraja. Osvajači su mnogobrojnih nagrada, a sinoć smo se mogli uvjeriti i zašto. Četiri muška glasa i onaj peti ženski kojeg pjeva njihova voditeljica, učinili su da prostor Vitturija djeluje poput mnogo poznatijeg Kneževa dvora, između ostalog kazao je uvijek nadahnuti voditelj programa Joško Vukšić. Klapa je osvojila brojne nagrade među kojima treba izdvojiti 1. nagradu žirija za izvedbu, 2. nagradu publike i 1. nagradu za obradu popularne pjesme na Večerima dalmatinske pisme 2013. godine, na 34. smotri dalmatinskih klapa u Skradinu za skladbu "Spušta se noć" osvaja 1. nagradu za najbolju izvedbu izvorne dalmatinske pisme, a na Večeri mješovitih klapa 47-og FDK Omiš 2013. održanoj u Komiži, klapa Kampaneli je osvojila 1. nagradu stručnog žirijia i 1. nagradu publike.

Ženska klapa Kurjože iz Podstrane, vođena profesorom Mirkom Radanom, već se jedanaest godina bavi pjevanjem izvorne klapske pjesme, a kao sinoćnje gošće uljepšale su ovu predivnu večer. Djeluju od 2006. Iza njih su brojni zapaženi nastupi na smotrama kao i gostovanja na raznim koncertima i dobrotvornim akcijama. 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: