hren
 

KLASA PROF. MISLAVA REŽIĆA
Ovogodišnji program međunarodne ljetne škole Kaštela, u nedjelju navečer nastavio se završnim koncertom polaznika škole gitare, koju je tijekom potekla dva tjedna vodio profesor Mislav Režić.

Tijekom dva tjedna polaznici su sudjelovali  u intenzivnom tečaju gitare za sve uzraste, kao i u individualnoj nastavi i u zajedničkom sviranju u orkestru gitara.Profesor Mislav Režić, koji je radio s polaznicima, diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2001 godine, u klasi Gorana Listeša kao najbolji student u generaciji.  Magistrirao je na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, a nakon toga, 2005. završava drugi poslijediplomski studij na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu.
Dobitnik je niza nagrada i priznanja, a nastupa kao solist, član komornih sastava i predavač, a surađuje  s mnogobrojnim glazbenicima i izvođačima.
U svom pedagoškom radu predavao je gitaru i održavao majstorske radionice pri glazbenim ustanovama u Hrvatskoj, Nizozemskoj i Grčkoj, a ovo mu j peta godina kako djeluje kao predavač Međunarodnoj ljetnoj školi glazbe Kaštela.

Završni koncert ovogodišnje škole gitare održao se u dvorcu Vitturi, a na njemu je sudjelovalo 13 polaznika, uglavnom s područja Kaštela, Solin i Splita.
Za okupljenu publiku, koja je u većem broju nazočila koncertu, izveli su niz djela glazbenih majstora pisanih za gitaru, a u zajedničkom orkestru izveli su i nekoliko popularnih skladbi poput tema iz Jamesa Bonda i Ratova zvijezda.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: