hren
 

GLUMCI UDRUGE TJELESNIH INVALIDA
Dramska skupina Bubice, Udruge tjelesnih invalida Kaštela, ovog je utorka ispunila očekivanja publike, na pozornicu starosejskog brca donijela je vedro raspoloženje, smijeh i zabavu, izvevši predstavu“Igra riječi“.

Pred domaćom publikom Bubice su pokazale kako izgleda kad se u malom dalmatinskom mjestu, uz razgovore na šentadi, nađu dalmatinski galeb, mjesni poštar, turist, ribar, dežurna ćakulona i drugi živopisni likovi, o čemu razgovaraju, što im je važno, kako krate dane. Svaka od uloga koja se pojavljuje u predstavi bila je prilagođena glumcima i njihovim mogućnostima, što je cijeloj predstavi dalo dodatni šarm.

Za ovu predstavu, koja je premijeru doživjela prije godinu dana u Kaštel Štafiliću, tekst je napisala Mirela Trebec, koja je uz Sanju Biliškov i redatelj predstave, dok je scenografija djelo Nataše Horvat.

Uz novu predstavu Bubice su zvele i kratki igrokaz „Fešta u mravinjaku“, koji je publika imala priliku odgledati i prije nekoliko godina, a tema je  dolazak rodbine iz drugih krajeva u Kaštela.

Pljesak publike ove su večeri na pozornici zasluženo dobili Antonija Kuzmanić, Rea Trebec, Miljenka Biliškov, Branimir Ćorić, Josip Rajčić – Jopa, Josip Rajčić – Raja, Ivan Ivanda – Gaga i Stipe Višić, kao i Marko Barišić, kojeg je bolest spriječila da uživa u ovoj večeri.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: