hren
 

GLAZBA U VITTURIJU
Čast da zatvore rad ovogodišnj Ljetne škole Kaštela, koja je ove sezone započela u drugoj polovici lipnja, pripala je mladim flautistima u klasi profesora Marka Zupana, koji su ove srijede održali završni koncet u dvorcu Vitturi.

Mladi flautisti publici su prezentirali svoja glazbena umijeća, s naglaskom na desetodnevni rad u Ljetnoj školi uz stručno vodstvo glazbenika i pedagoga Marka Zupana.

Ovaj slovenski glazbenik flautu je studirao u Sloveniji, Parizu i Salzburgu, a usavršavao se na brojnim majstorskim tečajevima sa svjetskim poznatim flautistima, kao što su Aurele Nicolet, Peter-Lukas Graf i Emmanuel Pahud.

Nositelj je brojnih nagrada, a svira kao solo flautist Sudetske filharmonije i Filharmonijskog orkestra Brandenburškog državnog kazališta u Cottbusu, a održao je brojne koncerte u SAD-u, Japanu, Kini, Vijetnamu, Alžiru i diljem Europe. Osnivač je i umjetnički vođa Međunarodnog glazbenog festivala Ursus, a u njegovoj bogatoj biografiji upisano je i mjesto asistenta na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: