hren
 

SEDMI DANI KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Jedna klupa, dvije stolice, imenik i globus te mladi glumac Matko Elezović, bilo je dovoljno da publiku u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, tijekom nešto manje od jednog sata, vrate u vesele školske dane, nakratko im odagnaju iz misli svakodnevne probleme i jednostavno ih natjeraju na smijeh.

Odličnom glumom, pri čemu se s lakoćom mijenjao iz lika u lik, Matko Elezović pokazao je da je s pravom upravo on preuzeo glumačku palicu od popularnog Željka Königsknechta, koji je ovu predstavu odigrao više od 250 puta.

Predstava „Pofesore, dajte dva“, nastala je još 1997. godine, iza nje je više od 300 izvedbi, a autor teksta je otac mladog glumca, istog imena i prezimena, Matko Elezović, koji je jedan od najistaknutijih pisaca komedije današnjice.

Predstavu je na brojnim pozornicma godinama igrao Željko Königsknecht – Keno, a posljednjih nekoliko godina, publika je ima priliku vidjeti u izvedbi mladog glumca Matka Elezovića, kojem je ona bila i diplomski rat na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

U ovoj monodrami Elezović, koji sam, ovisno o situaciji ali i nekim novim vremenima u odnosu na godine kad je predstava nastala, ponešto mijenja originalni tekst, odglumio je šest osebujnih likova. Od starog zagrebačkog šarmera, školskog podvornika, tate Albanca s devetero djece, profesorice za koju je jedan od roditelja kazao da izgleda kao da je pristigla iz cirkusa, razvedenog tate pomorca i učenika iz Bosne koji pokušava dobiti dva.

Publika je ovom prilikom mogla nešto i naučiti, od načina kako se izboriti sa suprugom i punicom kako bi se nazočilo proslavi mature, kako na pojedince djeluju uspomene s maturalca, je li glup učitelj ili djeca, zašto se jedinica nije upisala Marinu Držiću, tko sve može završiti fakultet u Mostaru, da Rim nije zapalila Torcida nego Neuron, koji nije bio sav svoj, do toga kako udara babo od 120 kila...

Predstava „Profesore, dajte dva“ odigrana je u sklopu 7. Dana Kaštelanskog kazališta, a kako se u petak navečer moglo čuti, Matko Elezović mogao bi i slijedeće godine biti dio ove manifestacije, jer zajedno s kolegama, mladim glumcima, priprema novu predstavu, čija se premijera uskoro očekuje i kako je kazao, vrlo rado predstavit će je i kaštelanskoj publici.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij