hren
 

TRADICIONALNE DUHOVNE PJESME
Naša najtrofejnija ženska klapa, klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, sinoć je na blagdan Sveta Tri kralja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Lukšiću održala tradicionalni koncert uz goste, Octet Delmati iz Solina.

Da je riječ o jednoj od najboljih ženskih klapa na hrvatskoj klapskoj sceni, sinoć su Neverinke potvrdile i svojim nastupom pred domaćom publikom, prije svega pred svojim prijateljima, rodbinom i kolegama. Više od sat vremena, zajedno sa svojim gostima pjevale su cijeli niz tradicionalnih božićnih pjesama i stranih popularnih prigodnih pjesama te su zajedno sa svojim gostima na samom kraju izveli i pjesmu Rodio se Bog.

Da je najteže pjevati pred domaćom publikom, prije svega zbog emocija i podrške, vidjelo se i sinoć kada je voditeljica klape Antonela Pilić Burić na samom kraju u želji da pozdravi sve prisutne i  uputi riječi zahvale pustila suze radosnice.

-Ne volim govoriti, to mogu potvrditi moji roditelji i suprug, zato sam napisala što ću reci- kazala je Antonela u svom pripremljenom govoru i na samom početku dok je izgovorila prve napisane, pripremljene riječi koje glase, „Željeli bi smo se zahvaliti“, odustala je od pripremljenog i od srca po svome rekla:

-Želim vam svima zahvaliti u moje osobno ime i u ime klape, najprije župniku don Mariu što nam je ustupio crkvu za naš koncert, potom Marijani Vulas koja je s nama od samih početaka. Samo prvu godinu nije bila s nama, kada je konferance i koncerte vodio naš začetnik, koji nam je i dao ideju za ovaj koncert, Ante Kazoti – istaknula je Antonela te se zahvalila i Mirjani Ojdanić koja im je izradila pojaseve i zlatoveze  na njihovim haljinama,a zahvala je upućena i gradu Kaštelima na financijskoj potpori te gostima Octetu Delmati i prijateljima, odnosno svima onima koji su došli na koncert.

-Želim se najviše zahvaliti svima vama iznad svih nabrojanih jer vaša podrška iz godine u godinu nam puno znači, bez vas ovo ne bi imalo smisla jer kome onda pjevati - kazala je Antonela koja je bila puna emocija, sa suzama u očima i dodala da oni koji je poznaju, znaju da ona  pjeva prvenstveno Bogu i Gospi kako je i sama kazala, ali već 15 godina vi ste nam velika podrška i tu ste uz nas – rekla je, a njene riječi su popraćene velikim, dugim pljeskom.

-Moram biti iskrena, tko od nas ne voli nagrade, priznanja i pobjede na Omiškom festivalu, svi to volimo, ali ovo ovdje je razlog zbog kojeg svi mi pivamo. Ovdje vidim kolegice iz klape Orca, one su ovogodišnje pobjednice Omiškog festivala, naše mlade kolegice i nasljednice, ne znam oćemo li se vraćat na Omiš, možda da, možda ne, ali ćemo uvik biti podrška ovakvim mladim talentiranim ljudima. Posebno mi je drago vidjeti i cure iz klape Kolura, one su na našem prvom koncertu koji je bio ovdje prije 15 godina, bile kao ženska klapa Filip Dević, dio njih, one su prve koje su pivale na ovom koncertu koji je sada već tradicionalan – istaknula je Antonela uz  nadu da se vide i dogodine na istom mjestu uz želju da nastave svi zajedno pjesmom slaviti i moliti Boga i Gospu.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij