Audicija će biti organizirana u prostorijama zbora (Kaštelanska zadruga, Kaštel Stari, prvi kat) 11., 12. i 19. Siječnja u 19.30. sati. Mole se svi zainteresirani da najave svoj dolazak na audiciju pozivom ili SMSom na broj mobitela 099/8111-032.

Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“ – Kaštela osnovano je 1903. godine kao muški tamburaški zbor „Bijać“, a već 1925. g. mu je zabranjen rad zbog isticanja hrvatskih obilježja. U listopadu 1990. godine društvo je obnovljeno kao mješoviti pjevački zbor pod imenom HPD „Bijaćka vila“ – Kaštela .

Od devedeste do danas zbor je održao niz koncerata u zemlji i inozemstvu. Vrijedno je istaknuti koncert u Budimpešti u prosincu 2017. g. na poziv Hrvatske katoličke zajednice i veleposlanstva RH u Mađarskoj. Za svoj rad „Bijaćka vila“ je dobila niz nagrada i priznanja od kojih se ističu brončana plaketa na Danima duhovne glazbe „CRO–patria“ 2013. g. te dvije srebrne plakete na međunarodnom natjecanju zborova „Aurora cantat“ u Karlovcu 2017. g.

Od veljače 2014. g. umjetnički voditelj i dirigent zbora je prof. Andro Čalo.

Već početkom 2018. godine „Bijaćka vila“ se može pohvaliti ambicioznim planom za iduću pjevačku sezonu. Plan uključuje niz dogovorenih koncerata u zemlji i inozemstvu, suradnju s drugim vokalnim i instrumentalnim ansamblima, kao i još jedno međunarodno natjecanje.


KOMENTARI: