OVE SUBOTE U ŠTAFILIĆU     
Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“ ove subote, 10. Ožujka, ugostit će Akdemski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba. Koncert će se održati u Pastoralnom centru u Kaštel Štafiliću, s početkom u 19.30 sati, a u nedjelju, 11. ožujka u devet sati, FER-ovci će uveličati misno slavlje u župi Sv. Mihovila arkanđela u Kaštel Kambelovcu. Zborom ravna maestro Josip Degl' Ivellio

Akademski muški zbor  Fakulteta elektrotehnike i računarstva osnovan je 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa Degl' Ivellia i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Zbor u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega njegujući umjetnička dostignuća hrvatskih skladatelja. Repertoar uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske skladbe te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja.

Zbor je održao brojne koncerte u zemlji i inozemstvu. S ponosom ističu svoju koncertnu turneju u Rimu (održali su pet koncerata), gdje su pjevali na otvaranju ciklusa koncerata u organizaciji zaklade „Domenico Bartolucci“ povodom 100. obljetnice rođenja jednog od najvećih skladatelja crkvene glazbe 20. i početka 21. stoljeća msgr. Domenica kardinala Bartoluccia.

Akademski muški zbor Fakulteta elektronike i računarstva u Zagrebu je dobitnik dviju zlatnih plaketa na međunardodnim natjecanjima pjevačkih zborova: VIII. Zlatna lipa Tuhelja (2017.)  i II. međunardno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih ansambala (2017.) gdje je osvojio Grand prix.

Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“ već je ostvarilo dvije uspješne suradnje s maestrom i skladateljem Josipom Degl' Ivelliom te ponosom ističu nastavak suradnje, a sve Kaštelane pozivaju na ugodno druženje u ovo korizmeno vrijeme.


KOMENTARI: