hren
 

KONCERT FEROVACA I BIJAĆKE VILE
Poklonici zborskog pjevanja ove su subote u Pastoralnom centru u Kaštel Štafiliću, imali prigodu uživati na koncertu koji su za njih organizirali članovi HPD Bijaćka vila, ugostivši Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba.

Mladi zagrebački zbor, koji okuplja bivše i sadašnje studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva, pod ravnanjem maestra Josipa Degl' Ivellia, ove je večeri izveo niz klasičnih, duhovnih i svjetovnih zborskih pjesma, pokazavši zbog čega su, unatoč što postoje tek nešto više od dvije godine, dobitnici nekoliko vrijednih priznanja na različitim zborskim smotrama i natjecanjima.

Ove su večeri tako, između ostalog, izveli gregorijanske korale „Salve Regina“ i „Ave Regina Caelorum“, „Zdravo tilo“ od Demovića, Ivelliev „Ave verum“, Cossetijeve „Čežnju za domom“ i „Mramor moste“, „Omili mi“ i „Jadranu“ od Gotovca, Magdićevu „Sutra će te ponit“, „Prosto zrakom“ od Lisinskog i druge skladbe.

Večer su dodatno upotpunili i njihovi domaćini, HPD Bijaćka vila, koji su pred kaštelanskom publikom nastupili s dvije skladbe, Bachovom „Jesus bleibet meine Freude“ i „Svet“ iz mise u čast svetog Nikole Tavelića, fra Bernardina Sokola. 

A cijeli doživljaj ipak ne bi bio potpun bez Mirka Jankova na orguljama, Mihaela Vorela na violončelu te Ane Mandić na oboi, a zborom HPD Bijaćka vila ravnao je Andro Čalo.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI: