hren
 

NATJECANJE ZBOROVA
Ženska klapa Neverin ove je subote sudjelovala na 3. međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi „Adria Cantat“, koje se održalo u Šibeniku te su se u Kaštela vratile sa zlatom u nacionalnoj folklornoj kategoriji i zlatom u stranoj kategoriji.

Na ovom natjecanju, koje su organizirali Hrvatska udruga zborovođa i šibensko pjevačko društvo „Kolo“, u šibenskom kazalištu nastupila su 22 ansambla s petstotinjak pjevača, iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Međunarodni stručni žiri, koji je ocjenjivao izvedbe činili su Branko Starc, Bojan Pogrmilović i Helga Dukarić Dangubić iz Hrvatske, David Howard iz Velike Britanije te Marek Klimeš iz Češke.

Zlato u nacionalnoj kategoriji djevojke iz klape Neverin, pod vodstvom Antonele Pilić Burić, osvojile za izvedbe „Divojka je ružu brala“ Vladana Vuletina, „Čula jesam da se dragi ženi“ Bože Potočnika, pjesmu Ljube Stipišića „Zapivala tica mala“ i „Žetvu žela za gorom divojka“ Vjekoslava Šuljića.

U stranoj kategoriji Neverinke su izvele Mayrhoferovu „Nobody knows“, „Jovano, Jovanke“ Gorgija Dimčevskog, Marzievu „Signor della cime“ te „Ergen dedo“ od Petra Ljondeva.

Foto: klapa Neverin


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul