hren
 

PRIJATELJSKO GOSTOVANJE
Proteklog vikenda članovi HGD Biranj gostovali su u bavarskom mjestu Neunkirchen am Brand, gdje su sudjelovali na velikom festivalu koji se svakih deset godina održava u tom mjestu, a u povodu okruglih obljetnica tamošnjeg orkestra „Jugend- und trachtenkapelle“ , koji je ove godine slavio svoj 60. rođendan.

Na ovom festivalu, na kojem je Biranj prvi put sudjelovao 1999. godine,  sudjelovalo je  preko stotinu orkestara iz cijele Njemačke, kao i posebni gostujući orkestri, a ove godine uz Biranj, kao predstavnike iz Hrvatske, bili su to i orkestri iz Madžarske i Austrije.
Ova tri gostujuća orkestra  nastupila su na tzv. „Europskoj večeri“ (Europaischer Abend der Blasmusik), a Biranj je nastupio posljednji i oduševio preko 1500 ljudi koji su te večeri bili u festivalskom šatoru i oko njega.

Pod vodstvom  maestra  Jurice Karuze odsvirali su brojne evergreene i jazz standarde čime su rasplesali cijeli šator, a posebna gošća bila je Ksenija Varvodić Periš koja je pjevajući Volare, Save the last dance for me, Those were the days i Besame mucho, dobila zaslužene ovacije,  a posebne pohvale glazbari Birnja dobili su od prvog čovjeka Neunkirchena i njegovih suradnika te obitelji.

Foto: HGD Biranj


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij