hren
 

ZABAVILI SE I STARI I MLADI
Sinoć je kaštelanska publika ispred Zadruge u Kaštel Starom imala priliku uživati u tradicionalnoj irskoj glazbi u izvedbi starih znanaca našeg grada, splitske grupe Ciotog. Naime, simpatični članovi banda čije ime znači „častan čovjek“,  Marko, Johnny, koji je „originalan“ Irac, Filip i Marin već nekoliko godina sviraju na različitim lokacijama u Kaštelima i omogućavaju gostima da osjete svu živost irske glazbe.

Dečki su ostvarili obećano te  uz ugodno druženje upoznali publiku s nizom tradicionalnih irskih instrumentalnih i vokalnih pjesama. Svirali su na različitim instrumentima, od flauti i frulica, preko kahona i brojnih drugih udaraljki, gitare, violine i bouzoukija te oduševili prisutne Kaštelane svojom energijom, duhovitošću  i veselom atmosferom.

U izvedbi dvije pjesme pozvali su i gošću, Kaštelanku Maju. Uz zvuke poznatih pjesama poput Black Velvet Band, Dirty old town i Irish rower pjevušile su i njihale se i stare i mlade generacije Kaštelana, dok su se najmlađi čak odvažili i na ples.

Foto: Ante Majić (PGK)

 


KOMENTARI: