SPOJ KULTURE I NOGOMETA
Glazbeni fanovi Ibrice Jusića ove nedjelje, 1. srpnja, iako je bilo najavljeno, neće moći uživati u njegovom koncertu, već će za to morati pričekati kraj mjeseca. Program službenog otvaranja Kaštelanskog kulturnog ljeta, čiji je dio trebao biti i Jusićev koncert, pokazat će svima kako kultura i sport idu ruku pod ruku jer uz folklor i klapsku pismu, Grad Kaštela svojim građanima i gostima priprema i zajedničko bodrenje hrvatske nogometne reprezentacije.

Zbog činjenice da Hrvatska na Svjetskom prvenstvu, u nedjelju igra utakmicu osmine finala protiv Danske pa se očekuje da će makar polovina stanovnika Lijepe naše utakmicu pratiti, diljem Hrvatske se toj činjenici prilagođava organizacija različitih manifestacija. Grad Kaštela za taj dan organizirao je otvaranje Kaštelanskog kulturnog ljeta, no neće tu manifestaciju odgoditi, već ponešto izmijeniti i prilagoditi situaciji.

- Pri planiranju svih manifestacija, uvijek postoje nepredviđene okolnosti. Drago mi je da su ovaj put okolnosti takve da imamo dvije proslave: veliku, 20. obljetnicu Kaštelanskog kulturnog ljeta i proslavu uspjeha naše reprezentacije, ma kakav ishod u konačnici bio. Dvoumili smo se oko pomicanja termina, ali sam na kraju odlučio da spojimo naizgled nespojivo: kulturu i sport. Jer u korijenu je ipak kultura – kultura druženja i kultura zajedništva, a to je ono što nam već 20 godina donosi Kaštelansko kulturno ljeto svojim raznolikim događanjima, a to je i ono što nam donose naši sportaši zbog kojih smo ponosni i želimo im dati podršku.

Pozivam sve Kaštelane na otvaranje Kaštelanskog kulturnog ljeta na brce u Kaštel Starom, a potom na zajedničko gledanje utakmice u najveselijoj fan pit zoni na Brcu. Iskreno vjerujem da ćemo pobjedu proslaviti uz klapu Kaše i da će za sve nas to biti događaj za pamćenje – rekao je gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović.

Tako novoutvrđeni program otvaranja Kaštelanskog kulturnog ljeta započinje nešto prije 19 sati mimohodom KUD-a 7 Kaštela i KUD-a Putalj rivom od Kaštel Novog do brca u Kaštel Starom, nakon čega će zastavu KKLJ podignuti dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić uz nastup sopranistice Antonije Teskera i KUD-ove.

Prije utakmice, koja započinje u 20 sati, brce će se „obući“ u crveno-bijele „kockice“, a utakmica će se pratiti na video zidu.

Poslije utakmice, u 22 sata slijedi nastup dubrovačke klape Kaše, a svi se nadaju da će taj nastup proći u veselom tonu, u kojem će se slaviti pobjeda hrvatske reprezentacije.

Koncert Ibrice Jusića održat će se 24. srpnja.


KOMENTARI: