hren
 

U PETAK ISPRED DOBRILINOG DVORCA
Nakon kazališne izvedbe u zagrebačkoj Vidri ove veljače te u Kaštel Sućurcu povodom Dana grada Kaštela u ožujku, predstava „Legenda o Miljenku i Dobrili“ uprizorit će se treći put ove godine i to na otvaranju manifestacije istog imena, „Legenda o Miljenku i Dobrili“, u petak, 3. kolovoza ispred dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, a početak je u 21 sat.

Dramatizacija legende djelo je Dinka Morovića, a adaptaciju scenarija i režiju potpisuje Mladenka Gruica.
Predstava je pod redateljskom palicom Mladenke Gruice uprizorena prošlog ljeta na otvaranju ove manifestacije, no ove godine došlo je do promjene većine glumačkog sastava, a naslovne uloge igraju mladi glumci Ana perković i Pere Eranović.
U predstavi sudjeluje više od 50 osoba, a osim glumaca tu su i plesači, svirači i statisti. Među onima koji će sudjelovati u predstavi su i članovi KUD-a Ante Zaninović, KUD-a Karol Woytil, Kliški uskoci i članovi KUU Sv. Kliment iz Sitna Gornjeg, kao i glumci, od kojih su većina amateri, Marijan Grbavac, Ante Knezović. Nada Knezović, Marko Gotovac, Vinko Mihanović i drugi.

Predstavi će prethoditi službeno otvaranje manifestacije „Legenda o Miljenku i Dobrili“, a otvorit će je kaštelanski gradonačelnik, Denis Ivanović, dok će kroz program večeri sve voditi Marijana Vulas.


KOMENTARI: