KONCERT UZ KAŠTILAC
Odmor za dušu, pozitivna energija, tople emocije, praznik za uši... tek su neki od izraza koje ljudi upotrebljavaju kada žele opisati činjenicu da im je nešto ili negdje bilo ugodno i da su bili zadovoljni pa upravo tako možemo započeti i ovaj tekst o koncertu zagrebačke klape Kampanel, održan ovog ponedjeljka na prostoru ispred gomiličkog Kaštilca.

Sedmorica Zagrepčana, od kojih su većina u glavni grad stigli s područja Dalmacije, zbog čega im je klapska pisma nekako urođena, priuštili su publici uživanje u brojnim zabavnim hitovima, s pečatom mora i soli u sebi.
Nado Santini, Ante Antić, Tomislav Prcela, Davor Krnjak, Mate Gaćina, Jerica Gracin i Vjekoslav Hudeček, uz pomoć gitara, mandoline i udaraljki, u nešto manje od dva sata otpjevali su „Ne budi me mati“, „S ponistre se vidi Šolta“, „Ne diraj moju ljubav“, „Moj lipi anđele“, „Aj ča, volim te“, „Ljubavi moja, anđele moj“, „Ča će mi Copacabana“, „Vilo moja“, „Tonka, reci cvrčak“, „Sveta zemlja Dalmacija“, „Kad mi dođeš ti“, „Ako te pitaju“ i druge popularne domaće hitove, a posebnu čaroliju svojih glasova pokazali su otpjevavši a capella kultnu „Ćale moj“, za što ih je publika nagradila izuzetno dugim pljeskom.

- Po prvi put smo na ovom prostoru i osjećamo se fantastično. Mislimo da ovog ljeta nismo pjevali na ljepšem mjestu. Imali smo ponekad i više publike, ali atmosfera je večeras izuzetna, ponajbolja.  Hvala vam na gostoprimstvu i podršci – poručio je s pozornice u ime članova klape tenor Ante Antić.

Kako je dio ove večeri i pjesama bio posvećen nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću i cijela večer završena je u njegovu čast, zajedničkom izvedbom publike i izvođača, svevremenskom „Cesaricom“.

Uz klapu Kampanel ove je večeri, otpjevavši  nekoliko skladbi u a capella verziji, nastupila i klapa Zrinski iz Vrbovca.
Ova klapa koju čine Tomislav Benedik, Fran Leboš, Željko Mladenović, Zvonko Klir, Matija Levatić i Danijel Deželić, u Kaštelima borave kao gosti klape Sv. Jeronim i kao rezultat prijeteljstva gomiličkih i vrbovečkih vatrogasaca, a ove ih je večeri na pozornici ugostila i klapa Kampanel.

A zašto su tijekom svog postojanja osvojili kao debitanti drugu nagradu na Omiškom festivalu klapa te dva puta pjevali u finalu tog festivala, najbolje su ove večeri pokazali otpjevavši, između ostalog i „Zbogom moja Prigradica vala“, „Ponoć je, mila moja majko“ te „Plavi putevi mora“.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI: