ISKUSTVA PRENIJELI MLAĐIMA
Hrvatska matica iseljenika i ove je godine organizirala tradicionalnu Zimsku školu folklora, koja se od 3. do 12. siječnja održavala u Koprivnici, a među brojnim sudionicima kaštelanski folklor predstavili su veterani folklora, bračni par Marica i Tonći Tadin.

Ovu školu folkora, koja se održava već 55 godina, a od toga 25 godina u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, pohađalo je devedesetak plesača, pjevača i svirača tradicijskih glazbala. Osim iz Hrvatske sudionici su u Zimsku školu pristigli i iz Njemačke, Austrije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Australije, Mađarske, Norveške i Sjedinjenih Američkih Država.

Zimska škola svake godine kao temu ima jednu etno zonu, a ove godine na red je došla „Jadranska plesna zona“, na kojoj je kao predavač u većem dijelu bio upravo Tonći Tadin.
Tadin je polaznicima škole prezentirao plesove Splita, Kaštela, Trogira, otoka Šolte, Brača i Hvara te makarskog priobalja i Dubrovačku kontradancu.

Sve što su polaznici naučili tijekom trajanja Zimske škole, pokazano je na završnom koncertu, pod vodstvom Andrije Ivančana, programskog voditelja škole i umjetničkog ravnatelja ansambla narodnih plesova i pjesama „Lado“. Publika je imala prigodu uživati u plesovima, izvornim napjevima, nošnji i glazbalima hrvatskog jadranskog područja kao i južne Hercegovine te Hrvata iz  Boke kotorske.

Foto: privatni album


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij