hren

KAŠTELANSKA SLIKOVNICA
U velikoj dvorani Gripe pred brojnim posjetiteljima i državnim dužnosnicima svečano je otvoreno treće izdanje Mediteranskog festivala knjige koji će do nedjelje u Splitu nuditi preko deset tisuća naslova po sajamskim cijenama kao i pregršt promocija, panel-rasprava i dječjih radionica. Ove će se subote, 11.05. u sklopu festivala sa početkom u 11 sati predstaviti kaštelanska interaktivna slikovnica „Biseri prosuti morem“ autorice Nataše Jukić u izdanju Click Medie.

Zanimljive crtice iz bogatog programa izdvojila je voditeljica otvorenja Patricija Horvat, a onda je Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK, u ime organizatora predstavio festival.

Nadahnut govor na pozornici održao je i splitski gradonačelnik, Andro Krstulović Opara naglasivši značaj manifestacije za čitavu Dalmaciju. Istaknuo je da MFK pod Marjan donosi miris nove knjige.

- I više od svega bih volio da djeca u tom mirisu uživaju. Nažalost, živimo u vremenu kad smo odvojeni jedni od drugih invazivnim elektronskim medijima i znam da je čitanje sve rjeđa pojava. Zato sam iznimno sretan da se MFK odvija upravo u Splitu i već sada mogu reći da ćemo mi iz Grada podupirati sva njegova izdanja. Nadam se da će organizatorima iduće godine trebati još više prostora – poručio je Opara dodajući da on mjesečno "savlada nažalost tek jednu knjigu" te da se nada kako će u buduće pronalaziti više vremena - za libre.

Kaštelanska slikovnica

Što se dogodilo kad su se biseri prosuli morem, gdje živi stara maslina, kako se razvila ljubav između dvije kule, tko su Miljenko i Dobrila i u čemu leži tajna opstanka višestoljetnog grada Kaštela.
Odgovore na ova pitanja potražite u dvojezičnoj slikovnici Biseri prosuti morem.
Prošetajte kaštelanskim kulama – Rušinac, Štafileo, Lodi, Vitturi, Kaštilac, Nadbiskupski Kaštel, Cambi, prateći ilustriranu kartu i otkrijte tajne koje se u njima kriju. Guštajte u klapskoj pismi, osjetite okuse bajama, trešanja, smokava, uživajte u vrhunskom vinu – kaštelanskom crljenku. Proputujte kroz Kaštela vinskom kočijom, otkrijte konobe, živite i nosite sa sobom vrhunski doživljaj pretočen u bajkoviti kaštelanski suvenir.
Više o samom projektu doznajte u subotu u 11 sati u Velikoj dvorani SC Gripe.

MFK je otvoren do nedjelje, 12. svibnja. Radno je vrijeme u srijedu, četvrtak i nedjelju je od 10 do 20 sati, a u petak i subotu od 10 do 21. ULAZ JE BESPLATAN na sve programe.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij