hren

KAŠTEL MALI 2019.
„Kaštelima fali, samo Kaštel Mali“ znakovito je u pjesmici za djecu iz vrtića napisala Meri Žitković Babaja prije više od desetak godina. Glas djece čula je Kaštelanska organizacija mladih i evo već devetu godinu za redom organizira centralno dječje zbivanje za svu djecu Kaštela, ali i šire.

9. smotra dječjeg stvaralaštva „Kaštel Mali“ u četvrtak je privedena kraju izvedbama dviju predstava u kojima su glavnu riječ imala, naravno, djeca: Kaštelansko dječje kazalište Škatula koje je premijerno izvelo predstavu „Ježincova škrapica“ autorice Tonke Alujević te Sinjsko pučko kazalište izvedbom predstave „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“, predstavom uvrštenom u službeni program festivala bajki ovog ljeta u Ogulinu.

Prepuna kino dvorana u Kaštel Sućurcu samo je bila nastavak izvrsne posjećenosti svih predstava koje su organizatori pripremili za djecu i mlade ove godine. Predstave se djeci poklanjaju besplatno kako bi se razvijala ljubav prema kazalištu i omogućilo im da uživaju u izvedbama i u svom gradu. U okviru programa još su se mogle pogledati „Priče iz davnine“ i „Bolje biti bogat i sretan“ Gradskog kazališta mladih, kao i predstava „Krijesnica“ Kaštelanskog kazališta.

Posebno živo bilo je u petak i subotu kada je dvorana bila tijesna za sve koji su htjeli pogledati 5. smotru dječjih folklornih skupina koju KOMA organizira u suradnji sa Savezom KUD-ova Splitsko-dalmatinske županije, te na subotnjem predstavljanju dječjih točaka iz svih područja umjetnosti: plesa, pjevanja, glume....

Na samoj smotri sudjelovalo je ukupno 530 malih izvođača iz cijele županije, posebno je lijepo bilo vidjeti male goste iz prijateljske općine Kiseljak u BiH. Svi su tradicionalno dobili prigodne suvenire koje devet godina za redom donira glavni sponzor, firma Ekograf iz Kaštel Sućurca. Generalni pokrovitelj „Kaštel Malog“ je Grad Kaštela.

Za desetu obljetnicu već su krenule pripreme... Organizatori obećavaju da će to biti pravi praznik za djecu.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij