hren
 

ODRŽAN KONCERT ZAGREBAČKOG GITARSKOG TRIJA
Staru crkvicu Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici, sinoć su ispunili zvuci gitare i kontrabasa pod prstima Zagrebačkog gitarskog trija. Koncert je održan u sklopu Kreativnog proljeća, u organizaciji udruge Sveti Jeronim, a pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Republike Hrvatske.

Zagrebački gitarski trio komorni je ansambl koji ove godine obilježava 35. obljetnicu djelovanja ,a  čine ga Goran Listeš i István Römer na gitarama i Darko Petrinjak na gitari i kontrabasu.
Iz bogatog repertoara, publici su sinoć predstavili neke od skladbi Giovanni Battista Vitalija, Franza Schuberta, Zorana Juranića i  Isaaca Albéniza , u obradi Darka Petrinjaka, za dvije gitare i kontrabas, i za tri gitare.

Publika je dugotrajnim aplauzom ispratila virtuoznu izvedbu glazbenika koji uz sviranje u ovom Triju djeluju kao solisti i glazbeni pedagozi.  István Römer i Darko Petrinjak predaju na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a Goran Listeš na umjetničkoj akademiju u Splitu.

Trio u nepromijenjenom sastavu djeluje od svog osnutka, redovito nastupajući u Hrvatskoj i Europi. Repertoar im obuhvaća djela od razdoblja renesanse do suvremene glazbe, kao i djela koja su za njih skladali domaći i strani autori. Izdali su više zajedničkih albuma od kojih je posljednji ''Zagrebački gitarski trio – 35 godina'' , a mnoge snimke napravili su i za Hrvatski radio. Za svoj umjetnički rad  nagrađeni su mnogim priznanjima i nagradama.

Foto: Luka ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul