hren
 

ODRŽANA PREDSTAVA ''KAOS PRIJE PREMIJERE''
Polaznici Škole za glumu Kaštelanskog kazališta sinoć su na daskama Kulturnog centra u Lukšiću izveli predstavu ''Kaos prije premijere''. Djelo autorice Nine Horvat na scenu je, kroz edukativan rad sa mladima, postavila umjetnička voditeljica Škole, glumica Rubina Sarajlić.

Mija Milan, Nina Mare Rogulj, Ante Bruno Topić, Roko Jukić, Petra Hrgić, Laura Popović, Karmen Jakovac, Bepo Britvić, Andi Rodin, Duje Tadin, Mare Beljan, Petra Živanović, Laura Lukić, Ana Vidović, Luna Žanko, Stela Žanko, Mihovil Papić, Mia Mikšić, Luka Mitrović, Toma Sabljić, Karla Milun, Ivo Biliškov i Ivan Katić glumom su donijeli karaktere i situacije u kojima se nalaze kazališni djelatnici kad stvari krenu nizbrdo. Publici su dočarali kako izgleda kaos, sa kojim se redatelj susreće, kada dva sata prije premijere, vidi glumce koji ne znaju tekst, scenografiju u raspadu, prepravljene kostime i još mnoštvo drugih nedostataka. Izvedbu je tonom i svjetlom pratio Siniša Parić.

Sudeći po dugotrajnom aplauzu na kraju predstave, polaznici su svoju premijeru uspješno odradili, a kaosu iz naslova nije bilo ni traga. Na kraju izvedbe, glumcima se na pozornici pridružila i voditeljica Rubina Sarajlić, koja se obratila i zahvalila na suradnji, djeci, roditeljima te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju predstave.

 - Jako je bitno napomenuti da su temelji ove Škole glume zaista napravljeni na predanosti i odgovornosti. S druge strane, iako su još uvijek djeca, dali su jedan profesionalni pečat na ovu školu, hvala im na tome- kazala je i dodala kako bi ih sve opet voljela vidjeti na jesen u novoj školskoj godini.

U razgovoru nakon predstave Rubina se osvrnula na dosadašnji rad Škole

- Svake godine imamo sve veći broj djece polaznika,postoje tu djeca koja u procesu rada odustanu, uvijek im dam prostora da mogu reći da nisu zainteresirani pa mogu odustati, ali definitivno ono što ste večeras vidjeli je onaj broj koji je konstantno tu - kazala je.

 -Djeca su uvijek kao djeca sa svojom energijom i posebnošću, da ima talenata, ima. Ima i djece koja možda nisu za glumu, ali su za neke druge kazališne smjerove, a to oni zapravo sami u sebi, uz pomoć mene trebaju pronaći. Tu sam i koliko mogu dati ću sve od sebe da danas, sutra, iz ove Škole glume iznjedrimo barem nekoliko kandidata za upis na Umjetničku akademiju - kazala je o atmosferi i mogućnosti da među mladim polaznicima ima i budućih profesionalnih glumaca.

Za sve zainteresirane, Škola glume će u rujnu početkom nove školske godine,  ponovno raditi upis za uzrast od 7 do 15 godina, s tim da ukoliko se pokaže interes, postoji mogućnost upisa članova starijih od 18 godina.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij