hren
 

„JEŽINCOVA ŠKRAPICA“ ODUŠEVILA PUBLIKU
Mali kaštelanski glumci iz dječjeg kazališta „Škatula“ vratili su se ovih dana iz Bjelovara, gdje su od 13. do 17. lipnja sudjelovali na tradicionalnoj Terezijani, donjevši u povijesni parki pored bjelovarske gradske uprave dašak Dalmacije i svoju „Ježincovu Škrapicu“  autorice Tonke Alujević, a izvedbu koje je brojna publika nagradila velikim aplauzom.

Suradnja između najmlađih Kaštelana i Bjelovarčana  traje već dugih deset godina, tijekom kojih  naši mali sugrađani redovito odlaze na ovu carsku priču središnje Hrvatske, kulturno- zabavnu manifestaciju koja u Bjelovar privlači velik broj turista zbog  „povratka“ u davna vremena,  kada ga je kraljica Marija Terezija proglasila kraljevskim gradom i obilazila svoj puk. Dobrodošlicu im je ovom prilikom poželio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Osim nošnji iz tog vremena, raznih starih zanata i povijesnih postrojbi koje svjedoče o bogatoj vojnoj tradiciji ovog kraja, djeca su uživala i u Danima gidrana, na kojoj se predstavlja istoimena pasmina konja, utemeljena u 19. stoljeću te je dobila status vojnog konja, premda joj je posljednjih godina prijetilo izumiranje.

Domaćini su male kaštelanske glumce razveselili i druženjem s devama u pustinji u Đurđevcu, gdje su, osim toga da se deva Tomica voli jako maziti, naučila i ponešto iz davne povijesti ovoga grada i o tome kako se obranio od Turaka.

Foto: DK Škatula


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul