hren
 

GLAZBENO-SCENSKA MANIFESTACIJA SAU PUTALJ
U sklopu Kulturnog ljeta, Gospojska štrada u Kaštel Sućurcu, ispunila se ovoga petka dječjom glumom, plesom i pjesmom. Djeca iz udruge Putalj i ove su godine, tradicionalno, iz svoje škrinjice kreativnosti, na sceni pokazala sve ono što su proteklih mjeseci pripremala sa svojim voditeljicama.

Program je počeo plesnom točkom najmlađih plesačica, vrtićkog uzrasta, koje pripremila njihova voditeljica Sandra Bonacin. Bio je to uvod u igrokaz „Turistička sezona u našem malom mistu“, za koji je tekst napisala i s malim glumcima pripremila voditeljica dramske sekcije Jelena Elez, a za scenu je zaslužna Ivona Aljinović. Kroz igrokaz su prikazane slike iz života i šušur maloga mjesta u susretu sa turizmom, a komičnim scenama kao i onim nešto ozbiljnijim, glumci su publiku tjerali na smijeh i aplauz.

U turističkoj ponudi malenog mjesta, našla se i modna revija šešira i odjeće koju su djeca, uz pomoć voditeljice likovno modelarske sekcije, Ivone Mustapić Jelavić, izradila i nosila na uprizorenoj reviji. Objedinjeni program svih sekcija zaključila je plesna grupa najstarijih članica školskog uzrasta, pod vodstvom Slavice Periš.

Svi izvođači su svojim scenskim nastupima pobrali simpatije gledatelja i zaradili veliki pljesak na kraju još jedne Ljetne škrinjice, čija će se kreativna čarolija opet otvoriti sljedeće godine.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: