hren
 

ZANINOVIĆI ODRŽALI TRADICIONALNI GODIŠNJI KONCERT
Brce u Kaštel Kambelovcu pretvorilo se u pozornicu za članove KUD-a Ante Zaninović, koji su sinoć tradicionalno održali svoj godišnji koncert ''Ispod balature''. Kroz program na temu ''Naše malo misto'', Zaninovići su uz ples, glazbu i pjesmu,  kratkim dijalozima i monolozima dočarali duh malenog mjesta dalmatinske obale.

U programu su sudjelovale sve generacije KUD-a, od najmlađih do veterana, pod voditeljskom paskom Tonća Tadina, voditelja orkestra Ivana Radilovića, voditeljice dječjeg folklora Marija Bedalov te voditelja škole mandoline Roka Tokića. Dječja grupa izvela je dječje igre iz Kaštela, starija dječja grupa plesala je kaštelanske plesove,a veterani su predstavili trogirske i bračke plesove. Plesače je pratio mandolinski orekstar, a prva grupa izvela je kontradance kojim se KUD predstavio na Hrvatskom festivalu novih koreografija u HNK Split.
U izvedbi Vrličkog nijemog kola, domaćinima su se pridružili gosti KUD-a Jadro iz Solina.

- Dragi sugrađani, dragi Kambelovčani, hvala lijepa što ste došli na još jedan koncert ''Ispod balature'',  KUD-a Ante Zaninović, naš godišnji koncert koji svake godine u ovom razdoblju poklonimo našem mjestu i našem gradu. Ove godine temu za naš koncert smislili su upravo mladi ljudi koji su otplesali nekoliko plesova. Tema je vezana uz ono što nam je danas svima aktualno, turizam, afitavanje, novac i slične stvari, kao i neke boljkice koje bi trebali zaboraviti i uživati u danu koji nam je poklonjen. Hvala vam lijepa još jednom na dolasku, s obzirom na događanja koja su danas u Kaštelima i što ste svojim pljeskom podržali naše članove - kazala je Marica Tadin, predsjednica KUD-a Ante Zaninović te pozvala sve zainteresirane da na jesenskim upisima pristupe društvu.

Za kraj programa, uz podršku publike, prva grupa i mandolinski orkestar, izveli su poznati dio opere Ero s onoga svijeta te tako, na poseban način, zaključili ovu folklornu večer.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij