hren

KREATIVNI MLADI GLUMCI
Red glume, red plesa, red recitacija, red glazbe, ispunili su u subotu navečer prostor ispred Glazbene škole u Kaštel Kambelovcu, na ovogodišnjem Timbru u organizaciji KUD-a Karol Wojtyla.

Za dobro raspoloženje publike, koja je napunila gledalište, te dlanove užarene od pljeska kojim su nagrađivali male i nešto veće izvođače, bili su zaslužni, između ostalih, najmlađi članovi plesne udruge Solinski Bubamarci, koji su, uz vodstvo Mije Sesartić, s puno energije i razigranosti izveli koreografiju na pjesmu „Kad naš brod plovi“.

Zasluge za odličnu atmosferu pripadaju i mladim glumcima udruge Sveti Jeronim, koji su izveli „Bakine kućne čarolije“, koje je za njih napisala Ana Pisac – Serezlija, a poseban obol dali su i domaćini iz udruge Karol Wojtyla, izvevši „Još nedilja ni propala“ prema tekstu Doris Grgurin, a koji su pripremali pod vodstvom Maje Šegvić.
Pokazali su nam domaćini i kako djeca govore čakavicu, i to „Opću praksu“ i „Ja bi prije grlila dida“, tekstove koje su napisali Miroslav Luketin Sarajčev i Zvjezdana Čagalj, a čemu je dozu svog „začina“ dala Martina Kurbaša.
Glumci Gradskog kazališta mladih iz Viteza publici su pokazali nekoliko pokaznih vježbi glume i pokreta te mali ulomak predstave „Lova iz snova“.

Ova vesela večer u svom drugom dijelu donijele ja prikazivanje tri kratkometražna igrana filma. Publika je u maloj dvorani Glazbene škole imala tako prigodu vidjeti filmove „Polufinale“ Tomislava Šobana o natjecanju u kojem sudjeluju dvojica braće, „Tek – tako“ Sanje Milardović o osjećajima mladog para te „ Naopako“, film Filipa Zadre koji govori o jednoj anteni.
Za kraj, a kao uvod u ono što publiku očekuje druge večeri događanja, prikazan je trailer za predstavu „Kad se ćaća priokrene“.

Foto: Jakov Sučić (PGK)
 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij