hren
 

DOSTUPNA MJESEC DANA
Ovog je petka, 2. kolovoza, u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu otvorena izložba karikatura posvećenih vatrogascima. Autor izložbe poznati je karikaturist Damir Novak. Izložba će za sve zainteresirane posjetitelje biti otvorena mjesec dana, odnosno do 2. rujna.

Na izložbi je predstavljeno 52 karikature u čijem su fokusu „mali i obični“ vatrogasci
- Izložba će sigurno nastaviti svoj put dalje. Ova izložba je zapravo zanimljiv i humorističan prikaz vatrogasnog svijeta i prikaz kako vatrogasci vide cijelu priču od utjecaja politike do međuljudskih odnosa. Ovo je zapravo nastavak suradnje između Muzeja grada Kaštela i Muzeja hrvatskih vatrogasaca koja je počela još 2016. godine izložbom „Crna Šuma“ Damira Hoyke – rekao je za Portal grada Kaštela Vedran Runjić, voditelj Hrvatskog vatrogasnog muzeja u Vraždinu.

-Radim karikature vatrogasne teme jer sam i sam vatrogasac i mogu reći da sam imao vremena za crtanje kad bi dežurali u smjenama. Dok su drugi spavali ja sam crtao i tih se karikatura tijekom godina nakupilo. Zatim je stigao Vedran u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu koji je malo to ozbiljnije shvatio. Izložba je prvo predstavljena u Varaždinu na Noć Muzeja, a sada je konačno i ovdje.– uz smijeh izjavio Damir Novak.

Damir Novak, rodom iz Malog Mihaljevca pored Čakovca, član je Hrvatskog društva karikaturista od samog osnutka. Ujedno je i vatogasni tehničar, vatrogasni sudac te predsjednik DVD-a Mali Mihaljevac. Dobitnik je 59 nagrada za karikaturu od kojih je 20 osvojio u Hrvatskoj. Suradnik je Hrvatske vatrogasne zajednice  i„Vatrogasnog vjesnika” te se bavi izrađivanjem bojanki i stripova za djecu vatrogasne tematike.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij