hren
 

TRADICIONALNI KONCERT ARIJE POD ZVIJEZDAMA
Zvjezdano nebo i ugodna ljetna večer stvorili su potrebne preduvjete za još jedan koncert  ''Arija pod zvijezdama'', koji se ovog petka, devetu godinu za redom , u organizaciji Turističke zajednice Grada Kaštela, održao na štafilićkom Igrišću. Svojim iznimnim vokalnim bravurama publiku su počastili sopranistice Antonija Teskera i Ana Zebić Kostel, tenor Špiro Boban i bas bariton Joško Tranfić.

Uz klavirsku pratnju korepetitorice Tetyane Borščagivske izveli su poznate arije iz opera, opereta kao i druge poznate skladbe, a publiku je kroz program vodila Marijana Vulas.

Večer su otvorile kaštelanske sopranistice Ana i Antonija otpjevavši ''Život je lijep'' iz mjuzikla ''Dundo Maroje'', uslijedio je Špiro sa arijom ''Oj, Splite grade'' iz opere ''Adel i Mara'', a Joško je izveo ariju Don Giovannija iz istoimene opere. U zajedničkim i solo nastupima publika je mogla čuti i ariju Gilde ''Caro Nome'' iz opere Rigoletto  ,duet Alfreda i Viollete ''parigi, o cara'' iz Traviate , a osim klasičnih mogle su se čuti i suvremenije kompozicije poput '' You raise me up'', ''Besame mucho'', a  neizostavna je bila i ''Amigos para siempre''. Dodajmo kako je Špiro izveo skladbu ''Hrvatska, ljubavi moja'',djelo Kaštelanina Vladana Vuletina.

Prepuno gledalište na Igrišću, gromoglasnim je aplauzom ispratilo sve nastupe izvođača, a posebno onaj zadnji na kojem su zajednički izveli ''O sole mio''. Izvođačima je uz prigodne darove na nastupu zahvalila i čestitala direktorica Turističke zajednice, Nada Maršić.

Antonija Teskera, solistica Opere HNK Split, nakon koncerta nam je rekla kako joj je uvijek užitak nastupati na ovoj tradicionalnoj večeri, na kojoj su stalna postava ona i Ana, a svake godine im se pridruže i druge kolege.  Dodala je kako dogodine za desetu obljetnicu spremaju nešto drugačije i posebno te, pozvala publiku da i dalje prati ovakve večeri.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij