hren
 

LIBERALIZAM U VITTURIJU
Svi ljubitelji umjetnosti i slikarskog umijeća imaju priliku posjetiti izložbu slika „Liberalizam“ autora Tina Perdića sve do kraja ovog mjeseca u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Izložba je otvorena sinoć u 20.30 sati, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Otvaranju izložbe nazočili su brojni Kaštelani, ali i autor koji i sam dolazi s područja Kaštela.

-  Izložba je nastavak na moje prijašnje radove, a objašnjava današnji svijet liberalizma odnosno slobode koju koristimo nekad za pogrešne stvari. Slobodni smo slijediti odabrane i često pogrešne ideologije, odlaziti u druge države trbuhom za kruhom i  tome slično. Ukratko, izložba predstavlja nekakve moderne probleme i nastoji ukazati na  njih. Ovo je prvi put da izlažem u Vitturiju. Dosad sam izlagao samo u Splitu.- izjavio je za Portal Grada Kaštela autor  izložbe Tino Perdić.

Izložba je otvorena u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, a organizator izložbe je Grad Kaštela. Tino Perdić talentirani je slikar i profesor, rodom iz Splita,  Do sada je osim izložbe „Liberalizam“ predstavio još dvije izložbe : Anno homini 2000+ i For painting's sake. Alen Tomić opisuje ga kao nemirnog, ali ipak smjelog i odvažnog, analitički neukroćenog i provokativnog- - Njegovo slikarstvo je interaktivno: obraćajući se oku, ono pogađa um – stoji u riječima Tomića.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij