hren
 

POETSKO-GLAZBENI RECITAL
Prije točno četiri godine, veliki pjesnik Jakša Fiamengo i dramska umjetnica Ksenija Prohaska, u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu poklonili su Kaštelanima večer prepunu emocija, kroz cijeli niz Fiamengovih stihova, a posebno emotivnu večer protkanu stihovima iz pera istog autora u četvrtak je u Kaštela donijela sama Prohaska, prisjetivši sve s koliko je ljubavi, sada pokojni Fiamengo utkao u svaku od svojih pjesama.

Publika u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću provela je tako večer u poetsko - glazbenom recitalu u izvedbi Ksenije Prohaske, koja se osim govoreći neke manje poznate stihove velikog Jakše Fiamenga, prisjetila i prvog susreta s njim, njihove suradnje te cijelog niza životnih dogodovština u kojima je Fiamengo imao jednu od glavnih uloga.
Osim što je govorila Fiamengove stihove, Prohaska je ove večeri izvela i nekoliko glazbenih numera, iza kojih stoji Fiamengov potpis, a koje su nekada otpjevale velike zvijezde poput Tereze Kesovije, Radojke Šverko, Meri Cetinić ili Olivera, za kojeg je Fiamengo napisao  šezdesetak pjesama, a koje je uglavnom uglazbio pokojni Zdeno Runjić, koji je napisao glazbu za više od 150 pjesama Jakše Fiamenga.
Tako je atrijem dvorca Vitturi ove večeri odzvanjao Prohaskin alt kojim je izvela Nocturno, Ništa nova, Dalmatinku, U prolazu, S ponistre se vidi Šolta, Nadalinu i Karocu.

Prohaska je u dvorcu Vitturi nastupila u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, a u organizaciji Grada Kaštela. Poetsko – glazbeni recital dio je programa umjetničke udruge Caravan, u kojoj je  Kseniju Prohasku na klavijaturama pratio Ivan Božičević.

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij