hren
 

NEDJELJA U ZNAKU  DANA KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Prema tekstu Meri Spain, članovi amaterskog glumačkog studija Lokva Rogoznica, pred publikom u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, ove su nedjelje odigrali predstavu „Romeo i Julija na lokvarski način“. Mladi glumci, okupljene su nasmijali ljubavnom pričom o lokvarskim Romeu i Juliji, to jest, Mati i Cviti. Predstava se odigrala u sklopu 9. Dana Kaštelanskog kazališta. 

Za razliku od Shaksepearovih tragičnih sudbina Romea i Julije, Meri Spain je za svoje junake Matu i Cvitu priredila sretan kraj, naime oni se nakon protivljenja Cvitine majke i usprkos mladom talijanskom zavodniku, ipak vjenčaju i ostanu na životu. Ante Buljević , Danijela Granić, Nina Perkušić, Edi Šarić, Ana Granić, Matea Brstilo, Sandra Brstilo, Franko Šarić, Matea Mimica i Nera Kuzmanić glasom stasom i gestama,donijeli su likove Mate, Cvite, njihovih roditelja, talijanskog zavodnika, mjesnih baba ćakulona i namiguše Lucete te su publiku nasmijali mnogim komičnim situacijama i replikama.

U razgovoru sa Danijelom Granić koja je igrala Cvitu  i Ivanom Granić koja je šminkerica te pomaže iza scene, saznali smo kako je rad na ovoj predstavi, koju uz pauze izvode već dvije godine, bio zanimljiv i ugodan. Danijela je kazala kako ih uz rad na drugim predstavama posebno vesele izvedbe ove sretne verzije Romea i Julije. Uz veliki angažman Meri Spain, sa djecom i mladima radili su još i Anita Buljević, Petar Buljević te Ivana Župa, a u izvođenju predstave pomažu im i Lucija Kovačić kao i Mate i Ivo Mimica.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij