hren

Na preporuku Hrvatskog CIOFF-a, članovi KUD-a˝Ante Zaninović˝ sudjelovali su na međunarodnom festivalu CIOFF-a u Santaremu u Portugalu. Uz sudjelovanje grupa iz Columbije, Argentine, Brazila, Španjolske, Srbije i iz Portugala, 30 članova folklorne grupe i mandolinskog orkestra Zaninovića, predstavljali su Hrvatsku izvodeći pjesme i plesove Kaštela, Splita i Dalmatinske Zagore od otvaranja festivala u Santaremu do cijelovečernjeg programa  u gradovima Almeiri i Caldas da Rainha.

U okviru programa obišli su Lisabon koji je svega 70 km udaljen od Santarema i svetište Fatima. Osim nastupa u središtu Santarema koji se odvijao u Casa do Campino , sudjelovali su u promenadi  ulicama Santarema. Promenada je zamišljena kao animacija za prolaznike, goste i turiste grada koji su rado sudjelovali u plesu s članovima svih grupa.
Također na pres konferenciji u velikom trgovačkom centru, sve grupe su imale video predstavljanje svoje zemlje i kulture, nakon čega su mnogi poželjeli obilazak Lijepe naše.

Festival je završio svečanim koncertom i večerom za sve izvođače i uvažene goste, a direktor festivala naglasio je važnost ovakvih susreta koji spajaju različite kuture i narode. Svi festivalski programi bili su izvrsno posječeni iako su tih dana, dnevne temperature  bile preko 40 stupnjeva. Tako su se duži plesni programi odvijali tek od 22.sata.

Zanimljivo trodnevno putovanje autobusom, članovi su koristili za razgledavanje gradova Nice i Tarbesa, a na povratku Lurda i Savone.

Foto: KUD Ante Zaninović


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij