hren
 

ODRŽANA MONODRAMA U SKLOPU DANA KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Smijeh, smijeh i smijeh… Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati kazališna predstava, humoristična monodrama mladog bjelovarskog glumca Ivana Ožegovića porijeklom iz Ivanske sa zagrebačkom adresom, koja je sinoć održana pred kaštelanskom publikom pod nazivom „10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”.

Dani Kaštelanskog kazališta tako su se nakratko preselili iz Kulturnog centra u prostor caffe bara Kućerin u Kaštel Gomilici gdje je brojna, svih generacija publika, uživala slušajući Ožegovića, 29-ogodišnjeg glumca, scenarista, redatelja i producenta predstave u kojoj progovara o odrastanju, djevojkama, glazbi, ljubavi i prijateljstvu a čini to na prilično duhovit, ali i mudar način.

A ideja o stvaranju predstave za koju je, kako kažu oduševljeni kaštelani, trebalo imati force, rodila se na trećoj godini faksa.

-Bili smo u kafiću s ekipom s Akademije i zasvirala je pjesma „Kurve“ Daleke obale. Tad sam primijetio da ljudi vole tu pjesmu, a mene je to podsjetilo kako sam u osnovnoj u Ivanskoj gledao ekipu kako sluša tu pjesmu i nije mi bilo jasno zašto im je dobra. Uglavnom, htio sam napraviti predstavu koja je smiješna, ali nije banalna. Često gledamo art filmove koji su depresivni ili komercijalne komedije koje su banalne, nemaju ništa ispod površine. Volim dobre komedije, a humor se može raditi, a da ne bude banalan - riječi su Ožegovića koji napominje kako je uz Ivansku, Bjelovar I Zagreb, njemu značajna mjesta, ipak i dobar dio izmišljenih lokacija

S obzirom da predstava govori o rock supkulturi, malo je tko vjerovao da će među nazočnima biti starije publike, no upravo je nekolicina njih sinoć u Gomilici “umirala” od smijeha. Kako su nam kazali, predstava im nije bila niti preagresivna a najmanje dosadna.

Ožegović je podjednako, tijekom više od sat vremena koliko traje predstava rasporedio energiju te u istom tonu izdržao cijelu predstavu, što, vidjeli su i uvjerili se nazočni, nimalo nije bilo lako.

U predstavi se Ožegović bavi svojim odnosom s glazbom i ljubavima koje su označile “kraj njegovog  ljubavnog života” u nadasve energičnoj izvedbi.

Naime, riječ je o monodrami o muškarcu koji prolazi kroz različite životne faze, a pjesme koje sluša veže uz situacije i djevojke u koje je zaljubljen. 10 pjesama koje su označile kraj njegova ljubavnog života, predstava je u kojoj su, uz pivo I slane grickalice, uživali svi koji su se ove večeri našli u gomiličkom Kućerinu.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij