hren
 

PREDSTAVA O LAŽNOM MORALU
Glumci Metkovskog amaterskog kazališta ove su subote, u sklopu Dana Kaštelanskog kazališta,  na daske Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću donijeli svoju predstavu „Bog masakra“ i publici ispraćali priču nagrađivane autorice Yasmine Reze o mentalitetu europskog građanina u 21. stoljeću.

„Bog masakra“ priča je o dva bračna para, Lili i Siniši te Marti i Miši, koji se u svom svakodnevnom životu bave kuturom, umjetnošću, pravom i trgovinom, a koji se nađu na jednom mjestu  nakon što su se njihovi 11- godišnji sinovi Bruno i Filip sukobili, pri čemu je Filip Brunu izbio dva prednja zuba. Taj susret roditelja iz minute u minutu donosi niz komičnih situacija, ali i onih ozbiljnih koje dovode čak do sukoba i među roditeljima. U cijeloj priči roditelji, koji žele spriječiti buduća nasilja među djecom, međusobno se vrijeđajući postaju nasiljniji i od te djece.

Tekst Yasmine Reze za predstavu Metkovčana prilagodila je akademska glumica Jasna Jukić, koja je predstavu i režirala, a predstava je svoju premijeru imala u Metkoviću u veljače ove godine.
Glumci koji su utjelovili roditelje,  Željka Bulić, Jure Talajić, Marijo Kežić i Marija Vuletić, uloge su donijeli ostavljajući na trenutke dojam da je predstava produkcija nekog od profesionalnih kazališta, a ne glumaca amatera, što je prepoznala i publika, koja se, unatoč zanimljivoj predstavi, nije u većem broju okupila u Kulturnom centru.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij