hren

ŠKATULA I PRIJATELJI
- Mi smo našu današnju misiju ispunili. Pripremali smo se nekako u zadnji čas, al sve je ispalo i bolje nego smo zamislili, puno svita, posebno „sa strane“, a dica odlična, ma izvrsna – kratko je po završetku događanja u Noći kazališta dječjeg kazališta Škatula kazala voditeljica Ljiljana Garbati.

Da je sve bilo i bolje nego su organizatori zamislili potvrdila je i brojna publika koja je došla vidjeti što su im za ovu večer pripremili najmlađi kaštelanski glumci iz Škatule te njihovi prijatelji iz SAU Putalj, okupivši se u kuli Cambi u Kaštel Kambelovcu.

A pripremili su im cijeli kolaž smijeha, radosti, zabave i glumačkog talenta, sve umotano u razigranost i maštu, kako djece tako i onih „velikih“, koji s njima vrijedno rade.
Publika je tako, između ostalog,  imala priliku vidjeti „Kako se Rokova baba snalazi u doba digitalizacije“, prema tekstu Jelene Elez i „Kako izgleda kad se predmeti posvađaju“ Maje Alfirević, što su zorno prikazali gosti  iz SAU Putalj.

Domaćini, mali glumci iz Škatule dočarali su ove večeri  što se događa kada se dvije Kaštelanke zaljube u istog momka kroz igrokaz prema tekstu Meri Žitković „Kaštelanske šotokuce“ te „Kako su se divojke prosile nekad“ za što je tekst napisao Kažimir Alfirević, a izveli su i predstavu „13. petak“ za koju je tekst napisala Melita Rundek.

Ova večer bila je i prigoda za čestitke malom glumcu i recitatoru Stipi Bartuloviću, koji je osvojio prvu nagradu za recitiranje na Balogijadi u Sv. Petru Čvrstecu, rodnom mjestu Zvonimira Baloga. Pobjedničku recitaciju pjesme Zvonimira Baloga „Jednom nije znao računati“ Stipe je odradio pred domaćom publikom  i  ove večeri.

I nakon što su se ugasila svjetla pozornice, Noć kazališta u Škatuli nije završila, već se je nastavila u ugodnom i veselom druženju malih glumaca i njihovih velikih prijatelja.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij