hren

ZA OVU GODINU
Grad Kaštela iz svog proračuna izdvojit će nešto više od 1,9 milijuna kuna za sufinanciranje projekata i programa iz područja kulture, koji su od javnog interesa, a pri tome glazbenu djelatnost sufinancirat će s 650 tisuća kuna, kazališnu djelatnost sa 648 tisuća, dok će ostale projekte i programe sufinancirati s 623 tisuće kuna.

Prema objavljenom popisu, a nakon javnog poziva, vidljivo će da će za glazbenu djelatnost najviše dobiti HGD Biranj i to nešto više od 104 tisuće te HPD Bijaćka vila,102 tisuće kuna. HGD Zrinski te klape Cambi i Neverin za svoje projekte dobit će po 60 tisuća kuna, a s po 50 tisuća kuna sufinancirat će se projekti udruge Sv. Jeronim za glazbenu djelatnost te klape Podvorje i Kampaneli. Klapa Štorija dobit će 48 tisuća, Trokut mladih 25 tisuća, glazbena udruga Artemis 15 tisuća, kao i Turistička zajednica, dok će Pučki pivači Donji Kaštili dobiti 9,4 tisuće kuna.

Za njihove projekte Kaštelanskom kazalištu pristići će 150 tisuća, a KUD Ante Zaninović dobit će 90 tisuća kuna. Na račun Kaštelanskih mažoretkinja uplatit će se 73 tisuće, KUD-u 7 Kaštela za tisuću manje, KUD-u Karol Wojtyla 65 tisuća, KUD-u Putalj 52 tisuće, a SAU Putalj 40 tisuća kuna. Dječje kazalište Škatula dobit će 30 tisuća. KOM-a 26 tisuća, kazalište Moreta 25 tisuća kuna, a isto toliko i osnovna škola Bijaći.

Među onima čiji će se projekti sufinancirati iz djela ostalih projekata, nalazi se popis od dvadesetak udruga i institucija, a tu su društvo Bijaći čiji će se projekti sufinancirati sa 72 tisuće kuna, klaster Zora sa 40 tisuća kuna, udruga Šušur sa 32 tisuće kuna, udruženje obrtnika s 25 tisuća, udruga Opor Botići sa 24,4 tisuće, plesni klub Lolita sa nešto više od 22 tisuće kuna i drugi. U ove projekte uključena su i događanja u organizaciji sva tri krnjevalska društva pa će tako KKU Poklade pripasti 135 tisuća, KU Polantana 85 tisuća te KPU Kampanel 50 tisuća kuna.

Potpuni popis udruga i ustanova, kao i njihove projekte koji će biti sufinancirani u ovoj godini od strane Grada, možete vidjeti OVDJE


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij