hren

I ove je godine Grad Kaštela odlučio pokloniti svojim sugrađanima niz kulturnih i zabavnih događanja za Dan grada. Jedno od njih se održalo sinoć, na sam Dan grada, u kinu Sv. Juraj u Sućurcu pod nazivom – „Sva si jubav moja“.

Sada već tradicionalni koncert okupio je brojnu publiku koja je uživala u bogatom repertoaru svima poznatih i rado viđenih klapa i KUD-ova.
U programu koji je potrajao sat i pol sudjelovali  su KUD „Ante Zaninović“, KUD "7 Kaštela", KUD „Putalj“, ŽVS „Kaštelanke“, ženska klapa „Štorija“ i klapa „Sveti  Jeronim“ , a kroz repertoar je prisutne provela dobro znana voditeljica Marijana Vulas.

Večer je otvorena pjesmom koju je izveo orkestar KUD-a Putalj „Kaštela, grade moj“, što je ujedno i  himna grada . Nastavilo se u istom tonu, s jednom od svima poznatih pjesama  – „Lipa li su Kaštela“ u izvedbi ŽVS-a „Kaštelanke“. Uslijedile su pjesme i plesovi otoka Zlarina, zatim Turopolja, Dubrovačke kontradanse i kaštelanski i splitski plesovi te prelijepe izvedbe starih klapskih pjesama posvećenih našem malom mistu i svemu onome što čini Dalmaciju.

Publika je sve sudionike pozdravila glasnim pljeskom, a najveće ovacije ipak je pobrala zajednička izvedba orkestra i svih klapa mnogima najdraže pjesme „Dođi u Kaštela“ koja je zaključila proslavu Dana grada.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij