hren
 

KAŠTELANSKO KULTURNO LJETO UZ TARIKA I NJEGOVOG ''ĆIRU''
Novi Park u K. Lukšiću poslužio je kao idealna scenografija za hit predstavu ''Ćiro'', autorski projekt glumca i voditelja Tarika Filipovića, kojeg je sinoć izveo i pred kaštelanskom publikom. U monodrami s elementima komedije, inspiriranoj životom poznatog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, Tarik glasom, gestom i mimikom publici vjerno donosi čovjeka poznatog i po nadimku ''trener svih trenera''.  Predstava se odvila u organizaciji Grada Kaštela,a u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta.

S obzirom na očekivani veliki interes, a ujedno ograničeni broj mjesta,veliki dio publike zauzeo je sjedalice u gledalištu pola sata prije predviđenog početka. Pred sam Tarikov izlazak na scenu popunila su se i posljednja predviđena mjesta, a dio publike stajao je i izvan ograđenog prostora.

Jedna klupa, kofer u ruci ,prepoznatljivi bijeli šal oko vrata, stara pokidana nogometna lopta i kamera sa stativom, bila je sva rekvizita potrebna Tariku da publiku odvede na putovanje sa neponovljivim Ćirom. Predstava je koncipirana kao intervju svih intervjua sa trenerom svih trenera. Tako Ćiro na samom početku namješta kameru pred kojom će kronološki ispričati svoju priču karizmatičnog trenera prikazujući svoj uspon od ''trnja do zvijezda'' ili od Travnika pa do Švicarske i dalje svijetom.

Punih 1 sat i 20 minuta, Tarik je držao publiku budnom i koncentriranom, a ona ga je prekidala tek smijehom i aplauzom. Ne samo da Tarik glasom i gestom imitira Ćiru, nego iz lika i komunicira sa publikom, zbija šale i uspješno improvizira. Ćiro je predstavljen kao i dovitljivi šarmer te lukavi biznismen.

Uz razne anegdote koje je pričao, posebno se ističe ona u kojoj dočarava telefonski razgovor između Ćire i predsjednika Tuđmana o sastavu momčadi za utakmicu sa Njemačkom na svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998. Imitirajući obojicu Tarik je izazvao salve smijeha i oduševljenje publike.

 U ovom autorskom projektu Tarik je uz glumu sam i režirao predstavu te napisao tekst u čijoj mu je dramatizaciji pomogao Andrija Gabelić. Predstava je do sada izvedena diljem Hrvatske, ali i svijeta, a sudeći prema reakcijama publike odlično je sjela i Kaštelanima.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij