KONCERT S DUŠOM
Kiša pada diljem Hrvatske, a sinoć je organizatorima izazvala i tehničke probleme pa se folklorni koncert „Misečina prosula se kalom“ iz Sućurca premjestio na novu lokaciju, u đački dom Braća Radić u Nehaju. Tamo se u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi, bez publike, ipak održala jedna dosad neviđena verzija ove manifestacije. 

Gosti koncerta i domaćini nisu dopustili da im nevrijeme pomrsi račune pa su u zadnji tren promijenili lokaciju i koncept koncepta kojeg su nakraju ipak uspijeli održati. Uvodne riječi o društvima koja su nastupila, kao i što su izvodili, rekao je sinoć Antun Božić, a između njegovih riječi tekla je noć predivne tradicijske glazbe.

S obzirom na upute Nacionalnog stožera za sigurnost koji je izdao nove preporuke za kulturna i koncertna događanja, na ovogodišnjem ljetnom folklornom koncertu nije se plesalo, ali pjesme i dobre atmosfere nije zafalilo.
Na koncertu folklora u Nehaju pjevalo je Zavičajno društvo Rama iz Pleternice, Kulturno prosvjetno društvo „Sveta Klara“ iz Zagreba te vokalna skupina Folklornog ansambla Tempet iz Makarske. U njih, naravno, zapjevale su i članice ženske vokalne skupine ”Kaštelanke” KUD-a Putalj iz Kaštel Sućurca. Svi zajedno pokazali su ljepotu i raskoš zvuka hrvatskog folklora.

Kulturna umjetnička društva koja su se sinoć unatoč svim poteškoćama okupili u Nehaju, s guštom su zapjevali jedni za druge i ponosno reprezentirali hrvatsku tradicijsku kulturu.  Parti vapor, Mutna voda, Maslina je gora, Ječam žela, Evo iđen sa Zvirića, Zaspo Janko, Oj javore, Oj divojko rodna i Jemala sam dragoga, tek su neke od pjesama koje su se ove večeri otpjevle. Talentirane folklorno vokalne skupine i zborovi pokazali su tako široko bogatstvo tradicijskih običaja iz više krajeva Lijepe naše i dokazali da glazbu ništa ne može zaustaviti!

Foto:privatni album

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij