hren
 

PREDSTAVA „ČETVEROLISNE DITELINE“
Koliko god život nepredvidiv bio, jedno se ipak nikad promijeniti neće: uz smijeh se sve, pa i ono najteže, lakše podnosi. Dokazalo je to sinoć i amatersko kazališta Moreta koji su na prepunom Igrišću uspješno izveli svoju novu predstavu „Četverolisne diteline“.

Nova predstava amaterskog kazališta Moreta, kazališta koje je stalni sudionik Kaštelanskog kulturnog ljeta, prikazuje svakodnevicu koja se odvija u malom mjestu u kojem se sve ćakule i podbadanja odvijaju na šentadi, glavnom mjestu okupljanja i neizostavnom dijelu života mještana.
Upravo na šentadi odvija se glavna radnja predstave koja isprepliće uobičajene stereotipe starijih lokalnih žena koje koriste svaku priliku za klevetanje, svakodnevne brige i priče ribara. Uz to gledatelji saznaju i ciljeve nadobudnoga glazbenika te mladih djevojaka koje su većinski okupirane svojim vlastitim izgledom.

Naizgled uobičajenu svakodnevicu uzdrmala je vijest o otvaranju nove butige o kojoj se ništa ne zna. Dok je većina mještana mislila da se radi o otvaranju alternativnog lječilišta kojem su se jako radovali, sugrađanka Mare Krpica tamo otvara sex shop. Nakon tog saznanja slijedi mnogo smijeha i šale, a glumačka postava predstavu je završila izvedbom naše poznate pjesme „Falile se Kaštelanke“. S njima je zapjevala i publika koja ih je ispratila velikim zasluženim pljeskom.

Sinoć na pozornici u Kaštelima svojom izvedbom publiku su oduševili glumci: Marina Kuzmanić (Dare), Ivan Milan (Tonći), Ivana Mitar (Anka), Karmen Rađa (Jerka), Ante Žanić (ribar Ivan), Niko Ivanković (Bare), Anamaria Biočić (Đovana), Ana Ivanković (Stana), Ljubica Veljača (Mia), Ines Babić (Marina) i Tonka Biočić (Mare Krpica). Za tekst i režiju zaslužna je Marija Meri Bradarić. Bila je to ugodna kulturna večer s puno smijeha i zabave. I zapamtite, svima nam tu i tamo zatriba pokoja djetelina s četiri lista!

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij