hren

Kao i u mnogim drugim djelatnostima, 2020. godina je donijela velike izazove za održavanje Ljetne škole Kaštela radi pandemije Covid - 19.

Poznato je da su polaznici Ljetne škole Kaštela u prijašnjim godinama dolazili sa gotovo svih kontinenata, tako da je u ožujku i travnju ove godine bilo realno pretpostaviti da školu neće biti moguće održati radi nemogućnosti prekomorskih putovanja, a i sa nekih europskih destinacija sa kojih su dolazili deseci polaznika (Španjolska, Italija, Engleska, Švedska, Rusija i sl.) tijekom travnja su, po naputku njihovih vlasti, počeli stizati otkazi dolaska.

Takvo stanje je potrajalo do kraja svibnja, a onda se početkom lipnja stvari počinju mijenjati. Sa popuštanjem mjera došli su i pozivi profesora i polaznika iz europskih destinacija koji su izrazili želju da se jedanaestgodišnja tradicija nastavi i ove godine. Organizatori su se potrudili osigurati adekvatne uvjete sa potpunom zaštitom (rad isključivo u prostorima glazbene škole, u malim grupama i uz poštovanje epidemioloških uvjeta) i škola je mogla početi.

Prva se priključila prof violončela Adelheid Litschauer iz Austrije, zatim danas s radom počinju prof violončela Kajana Pačko i prof violine Tristan Therry koji su stigli iz Njemačke, nakon njih raditi će prof gitare Mislav Režić koji je na radni odmor u svoja Kaštela stigao iz Grčke i početi će slijedeći tjedan, a nakon njega će se školi priključiti i prof flaute Marko Zupan iz Slovenije.

Radom ovih pet profesora i dvadesetak polaznika Međunarodna ljetna škola glazbe Kaštela 2020. pokazala se kao čvrst i nepokolebljiv čimbenik kaštelanske kulturne scene i jedanaestu godinu za redom se održala unatoč teškim uvjetima. Organizatori se nadaju da će već slijedeće godine škola nastaviti s radom u punom obujmu uz održavanje javnih koncerata.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij