hren

KONCERT „BOJE JAZZA“
Hrvatsko glazbeno društvo „Biranj“ nakon nedavnog uspješnog nastupa na blagdan Velike Gospe, za Kaštelane su sinoć izveli poseban koncert naziva „Boje jazza“ koji se održao u Novom parku u Kaštel Lukšiću, u organizaciji Grada Kaštela i Turističke zajednice.

Puhački orkestar Biranj jedan je od najuspješnijih orkestara u Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do sada još uvijek njeguju klasične kompozicije, kao i suvremena pop-rock djela. Sinoćnji koncert posvetili su jazz glazbi, a koncert su otvorili izvedbom „Chameleon“ od Herbie Hancocka pod vodstvom vrsnog maestra Denija Pjanića.

Uslijedila je pjesma „At last“ Ette James koju je uz pratnju orkestra pjevala vokalistica Helena Gudelj. Orkestar je potom zasvirao poznatu ljubavnu pjesmu „Besame Mucho“ u čijoj izvedbi su briljirali solisti Ivana Bandalo na klarinetu te Toni Matijaca na saksofonu.

Pri prisutni uživali su sinoć i u izvedbi „Beautiful Maria“ koju su uz Biranj vješto odsvirali Antun Devčić kao solist na gitari te Hrvoje Biliškov kao solist na trubi. Helena Gudelj još jednom je izišla na pozornicu i zaredom zapjevala dvije predivne pjesme: Cry me a river te Oliverovu Skalinadu.

„Cantaloupe Island“ u aranžmanu Jurice Karuze orkestar je odsvirao pred sam kraj koncerta u čijoj izvedbi se još jednom istaknula Ivana Bandalo na klarinetu. Za sami kraj „Boja jazza“ Biranj se odlučio izvesti skladbu „Spain“ Chicka Coreae, a nakon glasnog pljeska koji je uslijedio „počastili su“ okupljene izvedbom zabavnog i poletnog albuma Latin Gold od Paula Lavendera s kojim su se službeno oprostili od kaštelanske publike.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij