Unatoč što većina učenika nastavu prati online, u osnovnoj školi Prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom, Dan škole, koji je ujedno i datum rođenja profesora Filipa Lukasa, obilježili su nizom aktivnosti učenika i djelatnika.

- Iako  ove godine nismo u mogućnosti održati svečanu priredbu i na taj način obilježiti Dan škole i 150. obljetnicu rođenja Filipa Lukasa, učenici su se kroz razne aktivnosti upoznali sa životom i djelom Filipa Lukasa. Proveden je likovni i literarni natječaj na razini Lijepe naše, kviz znanja na razini škole i izdana je slikovnica koju su ilustrirali naši učenici – kazali su u školi.

U likovnom natječaju, pod nazivom „Život i djelo Filipa Lukasa“ osim učenika starosejske škole sudjelovali su učenici škola Mejaši i Trstenik iz Splita, Vjekoslava Paraća iz Solina, Nikola Tesla iz Mirkovaca, Tordinci iz Tordinaca  te škole Bijaći iz Kaštel Novog.
Na likovni natječaj pristigla su 143 rada u različitim tehnikama, a stručno povjerenstvo odlučilo je da je među radovima učenika nižih razreda najbolji rad Lane Grbeša iz škole domaćina u Kaštel Starom, drugo mjesto pripalo je Sandri Odžak iz solinske škole Vjekoslava Paraća, a treće mjesto Ani Zec iz škole Mejaši u Splitu. Pohvaljen je rad Magdalene Brkljačić iz starosejske škole.
Među učenicima od 5.do 8. Razreda najbolji rad djelo je Anamarija Laurić iz škole Prof. Filipa Lukasa, a iz iste škole je i drugoplasirani rad Mihaele Čorić, Lorena Kovačević iz Tordinaca osvojila je treće mjesto, dok je pohvaljen rad domaće učenice Sare Ane Abramac.

Na literarni natječaj mogli su se odazvati učenici od 5. do 8. razreda iz škola diljem Hrvatske, a pristiglo je ukupno 30 radova učenika.
Od pristiglih radova povjerenstvo sastavljeno od tri člana odabralo je tri rada koja će biti prigodno nagrađena u znak zahvalnosti za sudjelovanje u literarnom natječaju.
Prvo mjesto osvojila je Karmela Lukas Rušnov iz škole Bijaći za rad „Vjerujte u svoju vjeru, drugo mjesto pripalo je Lukreciji Tešija iz škole u Kaštel Starom za rad naslova „S vjerom kroz život", dok je treće mjesto osvojila Ana Đelam iz škole Dobri u Splitu za rad „ Moj hrvatski jezik“. Pohvaljena je pjesma „Hrvatski narod“ autorice Petre Gojević iz škole domaćina.

Ovim povodom održao se i kviz znanja „Život i djelo prof. Filipa Lukasa“, u kojem su sudjelovali učenici nižih razreda slavljeničke škole. Među učenicima prvih i drugih razreda na kraju je bio najbolji Petar Bavčević, a među trećašima i četvrtašima Toni Jakić.

Ovih dana završen je i projekt izrade slikovnice Život i djelo Filipa Lukasa. Stranice su ilustrirale učenice osmog razreda Daria Alduk, Anđela Bilić, Lucija Ilić, Klara Jurić, Helena Matas, Iva Mustapić, Ana Polić, Manuela Sabljić i Petra Vujević pod budnim okom učiteljice Suzane Bralić. Na taj način učenice su na kraju svog osnovnoškolskog obrazovanja ostavile poseban poklon svojoj osnovnoj školi i njenim sadašnjim i budućim učenicima.

Foto: OŠ prof. Filipa Lukasa


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij