ZAPOČELA MANIFESTACIJA POSVEĆENA MILJENKU I DOBRILI
Manifestacija ''Legenda o Miljenku i Dobrili'' započela je ove nedjelje izvedbom istoimene predstave na autentičnom lokalitetu ispred dvorca Vitturi. Ansambl pod vodstvom redateljice Mladenke Gruice  još je jednom oduševio publiku svojim uprizorenjem priče o najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima. Priču nastalu iz pera Marka Kažotića, prilagodio je Dinko Morović, a Gruica potpisuje adaptaciju i režiju predstave.

Osim predstave koja se održala, na programu manifestacije narednih će se dana naći projekcije ljubavnih filmova, kao i koncert klape Neverin, Terezije Kusanović i Mediterraneo projecta.

- Dragi Kaštelani i dragi gosti, zaista je zadovoljstvo ponovno biti ovdje uživo. Zahvaljujem  svima na velikom doprinosu i uloženom trudu da se manifestacija održi. Posebno zahvaljujem gospođi Gruici koja je i ove godine srčano i temperamentno pripremala predstavu i nadam se da ćemo večeras kao i narednih dana uživati u programu koji nas očekuje - kazala je u svom obraćanju Nada Maršić, direktorica Turističke zajednice Kaštela i svečano otvorila manifestaciju.

Nakon uvodnog dijela prostor ispred dvorca pretvorio se u kazališnu scenu kojom su zavladali članovi ansambla predstave sastavljeni od profesionalnih i amaterskih glumaca. Protagoniste Miljenka i Dobrilu još jednom su utjelovili Pere Eranović i Ana Perković.

Uz njih su zapažene uloge imali i Ante Knezović kao don Mavro, Marijan Grbavac bio je konte Radoslav, Nada Kovačević igrala je Anticu, a Ljiljana Garbati Lucu, dok je Vinko Mihanović nastupio kao konte Adalbert. Svoje su uloge i ove godine odigrali članovi KUD-a Ante Zaninović, udruga Sv.Kliment, Kliški uskoci, djeca iz Škatule, a prvi put su nastupili pučki pivači Sv. Cecilije iz Kaštel Lukšića.

Svoj obol predstavi dali su i Marko Gotovac, Marko Duvnjak, Dijana Kundid, Mia Grbavac, Ante Brajković, Marko Kapitanović, Vinko Vujina, Josip i Barbara Bralić, Ivanka Kramar, Petra Meštrović, Maja Klarić, Toni Ergovac, Ana Ergovac, Josip Zelić i Marko Zelić.

- Zadovoljna sam i sretna što smo i ovim teškim vremenima uspjeli s ovolikim ansamblom iznjedriti predstavu. Imamo plesače, svirače, vrhunske glumce, amatere koji nimalo ne zaostaju,  dakle od djece do najstarijeg gospodina koji ima 80 godina. Mislim da je posebnost ovog djela svaka njegova riječ, svaki čovjek i jedinka u njemu, jer sa svakom riječi želimo doprijeti do publike - rekla je nakon uspješne izvedbe redateljica predstave Mladenka Gruica.

Pere Eranović i Ana Perković kao glavni likovi, također su izrazili zadovoljstvo što još jednom utjelovljuju kaštelanske Romea i Juliju te istaknuli ljepotu ambijenta i topli prijem publike.

- Miljenko je nepopravljivi romantik koji plati glavom svoju dobrotu, naivnost i vjeru u ljude. Kada se svjetla ugase ostaje lebdjeti ta priča iznad nas , u ovom slučaju iznad ovog dvorca, tako da se uvijek užitak vratiti na ovu autentičnu lokaciju  - rekao je Eranović, a zadovoljstvo je podijelila i  glumačka mu partnerica Perković.

- Dobrilu igram od 2018. godine i nas dvije smo se nekako već stopile zajedno, jer svi imamo uloge koje bi htjeli igrati, a Dobrila je nešto naše i ispunjavajuće pa sam stvarno sretna što sam opet tu sa cijelom ekipom - zaključila je Perković.

Cijeli ansambl je na kraju izvedbe nagrađen dugim aplauzom, za svoju igru, ali i energiju koju su prezentirali unatoč  velikoj vrućini koja im je u kostimima i pod šminkom bila pogotovo teška.

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij