Croatian English French German Italian Spanish

KONCERT KLAPE „KAMPANELI“ I GOSTIJU
Koncert kaštelanske klape „Kampaneli“ pod nazivom „Zvona moga grada“ održao se u četvrtak u pravom ugođaju ljetne večeri na Igrišću u Kaštel Štafiliću. Mnogobrojnu publiku kroz program je vodio omiljeni kaštelanski voditelj Joško Vukšić.

– Kad bi Kaštela usudila napraviti vlastiti klapski festival, ne bismo propustili ništa od najviših dometa klapskog pjevanja - voditelj nije štedio riječi pohvale za domaćine večeri.

Gosti „Kampanela“ bili su klapa „Fortica“ iz Šibenika, a umjesto najavljivane klape „Stobreč“, zbog bolesti njihovog tenora, nastupila je mlada, vjerojatno i najmlađa poznata klapa “Mriža“ iz Splita.

Klapa „Kampaneli“ djeluje od 2007., a u posljednjih godinu dana nastupa kao mješovita klapa s voditeljicom i prvim tenorom klape Antonelom Pilić. U takvoj formaciji osvojili su nekoliko prestižnih nagrada, te su rado viđeni gosti na mnogim smotrama, humanitarnim i drugim nastupima u Kaštelima i šire.

U prvom dijelu programa predstavili su se kao mješovita, a u drugom i kao muška klapa uglavnom izvornim dalmatinskim pjesmama poput „Zvizde mi kažu“, „Zar ćeš draga“, „Zapivala tica mala“, „Tanja“…

Iznimno srdačnu reakciju publike izazvao je nastup klape „Mriža“ čiji članovi u prosjeku imaju tek 19 godina. Da momci iz „Mriže“ itekako znaju kako šarmirati publiku govori i prva nagrada publike na ovogodišnjoj Večeri debitanata Omiš-Bol.

Puno iskusniji su bili gosti iz Šibenika, klapa „Fortica“ koja nastupa u zemlji i inozemstvu više od deset godina. Uz nekoliko izvornih, ova izvrsna četvorka izvela je na kraju i jednu dalmatinsku „erotsku“ pjesmu.

Zajedničkom izvedbom hita „Ružo moja crvena“ ove su tri klape zahvalile publici koja je s pažnjom pratila sat i pol dug nastup, a voditeljica klape domaćina je svojim gostima i voditelju uručila poklone koje su izradili članovi udruge „Kaštelanski suveniri“.


KOMENTARI:

Stari Komentari (18)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara