ADEKVATAN PROSTOR DONIJET ĆE I NOVE USPJEHE
Četiri čaplje osvojene na festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom brodu, doletjele su, ovog četvrtka u ured kaštelanskog gradonačelnika Josipa Berketa i to u pratnji ekipe Kaštelanskog kazališta koja je posljednjih dana punila rubrike kulture u brojnim hrvatskim medijima.

Prijemu kod gradonačelnika i njegovih zamjenika, koji su im čestitali na uspjehu, nazočili su osim glumaca, redatelja i scenariste i prateći tim bez kojeg uspjeh Kaštelanskog kazališta ne bi bio moguć.

Zahvalivši gostima na promociji, ali prvenstveno na razvijanju kazališne kulture kod mladih u Kaštelima, Berket je najavio izradu Pravilnika prema kojem će se financirati udruge s područja kulture, kako mnogi od njih ne bi trebali dolaziti „prositi“ sredstva, već će se ona raspoređivati prema broju mladih i djece koje okupljaju te rezultatima i interesu javnosti.

- Neke se stvari moraju pokrenuti na bolje. Grad je dužan platiti struku i „hladni pogon“ jer se mora brinuti o svom vlasništvu te o svojoj djeci. Tako će Grad financirati i određene troškove kazališta, no za projekte izvan tih okvira, kazalište, kao i druge udruge, dodatna sredstva morat će realizirati preko Ministarstva kulture ili pokrovitelja – kazao je između ostalog Berket.

Ono što su članovi Kaštelanskog kazališta, ovom prilikom tražili od gradonačelnika, rješavanje je problema neadekvatnog prostora za probe i predstave, odnosno potpuno derutnog stanja dvorane u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću, za čije se uređenje mogu dobiti sredstva iz resornog ministarstva, ali problem su zapetljani imovinsko-pravni odnosi.

I ovaj gorući problem, prema obećanjima iz ureda gradonačelnika, nastojat će se riješiti, a kao konačni cilj svih kulturnih udruga u gradu je izgradnja multifunkcionalne dvorane u kojoj bi uz glumce trebale nastupati klape, folklor, zborovi i svi oni koji mogu zainteresiranima pokazati svoja kulturna postignuća.

Komentari (4)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Kod nas u Njemačkoj je sve brzo i precizno,u nas je veliki red. Ja sam došo i donijo sve dozvole,i platijo 2 puta,prid rat 85 i lani i ...
Novinarka Jasna Babić je operirana. Treba pomoći. Uplate izvršiti na račun HND-a HR1823600001101234838 Poziv na broj: 04-10 Donacija Ba...
A to šta su pokrali i osiromašili narod,nigdje na letku. Za napraviti onaj 4-lisni A5 letak i ono napisati ,pa ono je od 90-e,a ne od m...
Ja imam stan i u cijeni mi je full komunalni doprinos. Tako i svima treba naplatit pa se može i financirat vodovodna mreža.
Tako je. Za par tisuća kuna za legalizaciju svi bi tili Beverly hils. O tome su tribali mislit prije nego su divlje gradili.
goste 5281 koliko ste komunalnog doprinosa i naknade platili gradu za gradnju kuče koju ste napravili bez dozvole? i tako 9-10 hiljada ...
budalo, da bi budalo, šta bi triba radit i šta zaradi dilit s tobon
Pitaj se narode, ća mu je ćinia HDZ-E u vjeću, mora je i sa crnim vragom radi proračuna.Sve živo su opstruirali, doveli su kapetana na ...